ANNONS

Morgonkollen: Barnfamilj skadades i älgkrock

En barnfamilj krockade med en älg, modulhus till asylsökande läggs på is och under dagen bjuder vädret på växlande molnighet och regn- eller åskskurar.

Det här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Tre skadade efter en trafikolycka

Natten till måndagen har varit relativt lugn för polisen i Storstockholm bortsett från en trafikolycka i Nynäshamn.

Klockan 01.53 larmades polisen då en personbil krockat med en älg på länsväg 73 vid Järflotta, utanför Nynäshamn.

– Det är tre skadade, en allvarligt och två lite mindre allvarligt, där förda till sjukhuset, säger Mats Almquist på polisens ledningscentral till Mitt i på måndagsmorgonen.

Enligt Aftonbladet rör det sig om en man, hans gravida sambo och ett barn.

– Mannen som körde är allvarligt skadad. Han är förd till sjukhus och hans sambo och son klarade sig lindrigare undan. Hon var gravid, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl hos polisen till tidningen.

Det är ännu oklart hur det har gått för barnet i magen. Mannen fördes till Karolinska sjukhuset med ambulanshelikopter.

Älgen dog i krocken och har tagits om hand av viltvårdare.

Modulhus till asylsökande läggs på is

ANNONS

De modulhus som Migrationsverket planerat att bygga tillsammans med kommuner runt om i landet, för att lösa bostadsbristen bland asylsökande, läggs på is, skriver Sveriges Radio.

En helomvändning som kan innebära ekonomiska förluster för kommuner som ligger långt framme med byggplanerna.

Enligt Magnus Gustavsson, tillförordnad avdelningschef på Migrationsverket, är anledningen att man nu ska titta på vilken myndighet som frågan ska hamna på.

– Migrationsverket har inte som huvuduppgift att bygga. Det finns ju andra myndigheter som har den kompetensen, för att göra sådant, säger han till Sveriges Radio.

Vädret

I dag, måndag, väntas bjuder vädret på växlande molninghet, i efter middag mer åt det molniga hållet och regn- eller åskskurar, enligt SMHI. Tempraturen varierar mellan 17-22 grader, i skurar cirka 15 grader.

Byig västlig vind. Sent i kväll minskad molnighet och i natt mest klart men lokal dimma och 7-12 grader. Nordlig vind.

Under veckan ska det dock bli torrare väder i hela landet. På onsdag väntas högsommarvärme när varmare luft från Västeuropa sveper in över landet, värmen håller troligtvis i sig veckan ut.