Morgonkollen: Begravningsmark full med gift

På Järvafältet planeras en stor begravningsplats, men Mitt i kan avslöja att marken kan vara full med gift och cancerframkallande ämnen. Vid Spånga IP knivskars tre män på lördagskvällen. Och spana in några av Stockholms mest julpyntade hus. Här är morgonens Stockholmsnyheter.

Marken för begravningsplatsen kan vara giftig

På Järvafältet planeras en jättebegravningsplats, bland annat på Granholmstoppen – som fram till 1974 användes som soptipp. Mitt i har varit i kontakt med flera chaufförer som körde dit sopor – fulla med olja och asbest – och dumpade på fältet. De befarar nu att gifterna kommer upp i dagen när begravningsplatsen ska anläggas.

Tre knivskurna vid Spånga IP

Tre unga män knivskars strax före klockan 22 på lördagskvällen. Det ska ha skett vid Spånga IP, som ligger mellan Spånga och Tensta. Enligt polisen, som Expressen har pratat med, rör det sig om lättare skador: en hade rispats i halsen, en strax under bröstkorgen och en i armen. De skadade ville inte berätta vad som hänt för polisen.

Man tog med sig kniv och pepparsprej på färjan

Polisen kunde vid 18-tiden på lördagskvällen gripa en misstänkt i Värtahamnen. Det var personalen på färjan som hört av sig och önskat polisassistans. När båten anläde klockan 18.15 kunde mannen gripas. Han var då beväpnad med kniv, pepparsprej och batong.

Bo och Agneta Larssen tävlar om att ha Sveriges mest julpyntade hus

Bo och Agneta Larssen tävlar om att ha Sveriges mest julpyntade hus

Första advent – dags att tagga jul

I dag är det första advent. Vissa går in för julpyntandet hårdare än andra. I Värmdö tänder Christian Svengard inte mindre än 10 000 juleljus. I Huddinge pyntar Bo och Agneta Lassen så mycket att deras elräkning skjuter i höjden.

Chans till snö på första advent

I dag blir det rejält blåsigt, enligt SMHI, med hårda vindbyar. Framåt eftermiddagen finns det chans till snö, främst vid kusten. Temperaturen blir 1-3 plusgrader och strax under nollan under natten.