Morgonkollen: Bilbrand i Tyresö

Flera anmälningar under We are Stockholms första dag, bilbrand i Tyresö och en markbrand i södra Stockholm i natt. Det är några av rubrikerna i Morgonkollen.

Bilbrand i Tyresö

Två bilar blev helt utbrända och en tredje skadad i samband med en bilbrand i Tyresö i natt. Polisen fick larm om branden, som inträffade vid Kringelkroken i Gimmersta, vid 00.58.

På onsdagsmorgonen fanns ingen gripen för branden som polisen utreder som skadegörelse.

We are Stockholm inleddes

Festivalen We are Stokholm inleddes på tisdagskvällen. Enligt Ekot kom åtta anmälningar om sexuella ofredanden in till polisen under festivalens första dag.

Markbrand i Sätra

Vid 04.23 på onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en markbrand i Sätra i södra Stockholm.

200-300 kvadratmeter mark brann när brandkåren kom till platsen. Efter drygt två timmar långt släckningsarbete kunde räddningstjänsten lämna platsen. Det fanns enligt räddningstjänsten aldrig någon risk för att branen skulle sprida sig till någon bebyggelse.

Risken för markbränder är just nu relativt stor i Stockholmsområdet, säger Ulf Larsson som är ledningsoperör på Storstockholms brandförsvar.

– Det regn som fallit har kommit väldigt lokalt så vi har en del arbete med markbränder, säger han.

Allsången slut

På tisdagskvällen var det avslutning för Allsång på Skansen. Och i samband med det avslöjade Sanna Nielsen att hon fortsätter som programledare även nästa år.

Den populära schlagersångerskan gjorde sitt första år som programledare i år.

Ostadigare väder

Galoscher och sydväst är plagg att rekommendera för de kommande dagarna. SMHI:s prognos visar att det under onsdagseftermiddagen kommer in regn över Stockholm och att de följande dagarna fortsätter i samma spår.

Onsdagstemeraturen håller sig på beskedliga 15 grader.