Morgonkollen: Plan bombhotades på Arlanda

Avgångstavla på Arlanda flygplats Bild från Arlanda flygplats.
Ett plan på väg mot Thailand bombhotades på torsdagskvällen.
Ett plan bombhotades igår kväll på Arlanda strax innan det skulle lyfta mot Thailand.
I Morgonkollen berättar vi också om skottlossning i Svedmyra i natt och om familjen i Upplands Väsby som nu får en ny lägenhet efter att Mitt i uppmärksammat deras fall.

Plan bomhotades på Arlanda

Klockan 21.33 igår kväll bombhotades ett flygplan på Arlanda strax efter det att planet lämnat gaten för att lyfta mot Phuket i Thailand.

De drygt 300 passagerarna fick vänta inne i planet i drygt två timmar innan de kunde evakueras.

Planet, som tillhör Thai Airways, flyttades senare under natten och står nu på en säker plats på flygplatsen. Planet ska under fredagen undersökas av polisens bombtekniker.

Polisen rubricerar händelsen som luftfartssabotage och grovt olaga hot.

Flygtrafiken på Arlanda påverkas under fredagen inte av händelsen.

 

Skottlossning i Svedmyra

En person blev i natt skjuten i stadsdelen Svedmyra i södra Stockholm. Den skjutne mannen kunde för egen maskin ta sig till sjukhus för att få vård.

Enligt polisen ska skotten ha avlossats från ett fordon. Vid 02.30-tiden kunde polisen gripa två män som nu är misstänkta för inblandning i skottlossningen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

 

Glädjebeskedet: Nu får familjen ett nytt hem

I veckan berätta vi om Roland Isaksson och hans familj i Upplands Väsby som förlorade sitt hyreskontrakt efter en brand. Nu reagerar kommunledningen och det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem och ser till att de får en ny lägenhet.

– Det är en rent horribel situation, människor som faktiskt har ett hem som på grund av orsaker de inte själva vållat blir av med hemmet. Vi reagerade av ren medmänsklighet, säger Hillevi Engström, kommundirektör i Upplands Väsby.

Läs mer: Nu får familjen ett nytt hem

 

Matmissionen öppnar i Hägersten

Igår kunde vi berätta att Matmissionen öppnar en butik på Hägerstensåsen. Matmissionen är en social matbutik där ekonomiskt utsatta får handla billiga varor som annars hade slängts i soporna.

Kolla in vår film där verksamhetschefen Johan Rindevall förklarar hur butiken fungerar.
Tidigare hade Matmissionen en butik i Rågsved men den brann ned för ett år sedan.

 

Bajen ut ur bandyslutspelet

Säsongen är över för Hammarby Bandy. Laget förlorade igår den fjärde kvartsfinalen mot Bollnäs med 1-3.  Det innebär att Bollnäs går till semifinal efter 3-1 i matcher.

 

Idag väntas regn och blötsnö

Under fredagen väntas en del nederbörd falla både under förmiddagen och kvällen. Enligt SMHI blir det som regn eller blötsnö.

Temperaturen kommer att ligga på ett par plusgrader under dagen.