Morgonkollen: Brand i Blackeberg

Brand i Blackeberg, ny guldchans för Super-Sarah och riktigt trist och höstigt väder under torsdagsförmiddagen.

Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

Brand i vardagsrum

Räddningstjänst och polis ryckte ut till Blackebergsbacken vid 22-tiden på onsdagskvällen efter ett larm om brand. Snart visade det sig att det brann i vardagsrummet i en lägenhet. Branden kunde snabbt släckas utan personskador.

Bilbärgning efter ipadstöld

En person som fick sin ipad stulen nöjde sig inte med det utan bestämde sig för att spåra sin ägodel med hjälp av de inbyggda gps:en. Snart visade det sig att ipaden låg i en bil parkerad vid Skebokvarnsvägen i Högdalen. Strax före nio i gårkväll, onsdag, beslutade polisen om husrannsakan och bärgade helt sonika den aktuella bilen från platsen. Nu ska bilen sökas igenom efter stöldgodset.

Guldchans för Sarah och utslagna fotbollsherrar

Supersimmerskan Sarah Sjöström som redan tagit ett guld och ett silver kan plocka fler medaljer i OS i Rio. Sent i natt tog hon sig nämligen enkelt vidare till final i 100 meter frisim. För fotbollsherrarna, med en rad stockholmare i laget, gick det däremot sämre. Men en förlust i matchen mot Japan och bara en poäng på tre matcher är laget nu utslagna ur OS.

– Det är nog den tyngsta förlusten i min karriär, säger spelaren Simon Tibbling till Aftonbladet.

De tre sjukhusen kan privatiseras

Sös, Danderyds sjukhus eller Södertälje sjukhus kan bli privata. Det kunde Mitti.se avslöja i går, onsdag. Det var sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) som i en debattartikel i Dagens Samhälle berättade att den borgerliga alliansen förbereder privatiseringen av ännu ett sjukhus i Stockholms län. I dag drivs redan S:t Görans sjukhus privat. För Mitt i berättade hon sedan om de tre alternativen.

Glöm inte paraplyet

Under förmiddagen blir det riktigt höstväder med stor risk för regn och omkring 11 grader. Sedan blir det lite varmare, ring 16 grader och molnigt, men det kan nog vara en bra idé att ta med sig en varm tröja och ett paraply till jobbet.