ANNONS

Morgonkollen: Brand i skola misstänks vara anlagd

Brand i Farstaängsskolan.
Brand i Farstaängsskolan.
Brand i Farstaängsskolan, skottlossning i Skogås, och elektronisk musikfestival som drar igång på Gärdet.

Här är morgonens och nattens händelser i korthet.
ANNONS

Brand i skola i Farsta. Vid 23-tiden på torsdagskvällen kom larm om att en brand blossat upp i en av Farstaängsskolans lokaler. Personal från flera stationer bekämpade branden, som misstänks vara anlagd.

– Vi har totalskada på en tredjedel av byggnaden och är fortfarande kvar och bekämpar glödbränder, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, till Lokaltidningen Mitt i.

Skottlossning i Skogås. Strax före halv ett larmades polisen om en skottlossning i Skogås. På plats hittades ingen skottskadad, men däremot en misshandlad person och tomhylsor på marken. Tre personer greps en stund senare en bit därifrån, rapporterar SVT.

Brott var bus i Hammarbyhöjden. Ett mindre rör med rök kastades in i en entré till en fastighet i Hammarbyhöjden på 20.30-tiden torsdagskvällen. En polisanmälan gjordes, men det hela betraktades senare som ett ”pojkstreck”. Barnen som uppges vara i 12-årsåldern kom tillbaka och bad om ursäkt efteråt.

Nolltolerans mot tafsande på festival. I dag drar den elektroniska musikfestivalen Summerburst igång på Gärdet. Festivalarrangören lovar att det råder nolltolerans mot sexuella ofredanden, uppger SVT.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.