ANNONS

Morgonkollen: Cyklingen slår nya rekord

Allt fler tar cykeln i centrala Stockholm.
Allt fler tar cykeln i centrala Stockholm.
I Morgonkollen torsdag om lägenhetsbranden i Tullinge, striden om bananhuset i Täby och om att cyklingen i Stockholms innerstad slår nya rekord.
ANNONS

Brand i Tullinge – elcykel utreds

Sex lägenheter i ett flerfamiljshus förstördes i en brand i Tullinge i Botkyrka kommun igår kväll. Flera personer fick evakueras men ingen människa kom till skada i branden, uppger Södertörns brandförsvar.

Räddningstjänsten är nu på torsdagsmorgonen fortfarande på plats.

– Sedan klockan två har det inte varit några lågor men vi är kvar och bevakar platsen så att det inte flammar upp igen, säger Roger Magnusson som är operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Orsaken till branden är oklar men en teori är att branden startade när en elcykel skulle laddas.

– Personen som larmade nämnde att en elcykel var på laddning på en balkong. Det är inte säkerställt om det är det som är orsaken men det är något vi får utreda, säger Roger Magnusson.

Läs mer: Branden i Tullinge släckt – elcykel utreds

 

Bananhus i Täby kan räddas från rivning

Andersson och Anki Bruce driver garnbutiken i Bananhuset som hotas av rivning.

Andersson och Anki Bruce driver garnbutiken i Bananhuset som hotas av rivning.

I Roslags-Näsby i Täby har det så kallade bananhuset varit hotat av rivning men nu upphäver länsstyrelsen stadsbyggnadsnämndens rivningsbeslut.

ANNONS

De som bor i huset har kämpat länge för att bananhuset inte ska rivas när kommunen planerar 1 400 nya bostäder i området.

Oppositionsråd Annica Gryhed (S) välkomnar beskedet medan beslutet kom som en kalldusch för stadsbyggnadsnämndens ordförande Johan Algernon (M). Han laddar nu om för att ändå driva igenom rivningen.

Läs mer: Bananhuset räddat – kampen går vidare

Cykelsatsning i Sthlm

Allt fler väljer cykeln i Stockholms innerstad. Enligt Stockholms stads trafikkontor ökade cyklingen i innerstan förra året med 30 procent jämfört med 2015.

Samtidigt fortsätter utvecklingen av stadens cykelnät. Mitt i har listat alla stora cykelsatsningar i innerstan för de kommande åren.

Läs mer: Här ska det byggas om för bättre cykeltrafik

Solig vårdag väntar

Smhi utlovar en dag med strålande solsken ända tills dess att solen går ner klockan 18.09. Temperaturen kan nå upp till som mest 9 grader.

Det klara vädret innebär dock att temperaturen snabbt sjunker till kvällen och natten då vi åter får minusgrader.