ANNONS

Morgonkollen: Gängbråk kan ligga bakom dådet

Morgonkollen, lördag.
Morgonkollen ger dig nattens och morgonens nyheter i länet.
Polisen utreder mordförsök i Åkersberga centrum efter att två personer hittats knivskurna.
Djurgårdens damer på väg mot SM-guld efter vinst mot HV71.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.
ANNONS

Två personer knivskurna i Åkersberga centrum

Flera Åkersbergabor larmade i går kväll polisen om att de hört skottlossning i centrum. Minst en person ska ha setts lämna platsen i bil, enligt vittnesuppgifter till polisen.

Flera polispatruller skickades till platsen, men ingen misstänkt ska vara gripen.

Tre personer hittades skadade och två fördes till sjukhus, men ingen av dem hade skottskador.

Endast tio dagar har gått sedan polisen fick ett annat larm om skottlossning i Smedby i Åkersberga. Polisen hittade då tomhylsor på platsen.

Polisen uppger att det kan finns koppling mellan den skottlossningen och gårdagskvällens dåd och att det kan ha koppling till rivaliserande gäng i trakten.

Djurgården stormar mot SM-guld

Djurgårdens hockeydamer vann den första SM-finalen mot HV71. Därmed kan laget säkra SM-guldet om man vinner returmötet på Stora Mossen på lördag.

– Det var naturligtvis skönt att vinna första mötet och första matchen i finalserien och dessutom på bortaplan. Det var viktigt för oss. Tjejerna är glada, men vi vet att vi har mycket jobb att göra. Jag tycker inte att det var en av våra bättre matcher. Men vi vet vad vi måste göra för att spela bättre på lördag, konstaterade Jared Cipparone till DIFTV direkt efter matchen i Kinnarps arena i Jönköping.

ANNONS

Djurgårdens hockeyherrar förlorade däremot på onsdagskvällen SM-åttondelsfinalen mot Färjestad. Därmed är det game over för dem.

 

Och vädret

I dag lovar SMHI en stor sol över länet under förmiddagen. Vinden har mojnat och vi kan räkna med att det blir 6-9 plusgrader denna torsdag. Men skynda ut och njuta i vårsolen för framåt eftermiddagen tätnar molnen och kvällen blir mulen.