Morgonkollen: dramatisk skolbrand och stöldkupp

Skola övertänd

En fullskalig brand utbröt i en skola i Kungsängen i Upplands-Bro kommun på tisdagskvällen. När räddningstjänsten nådde platsen vid 20.30-tiden var byggnaden övertänd. Enligt uppgifter till polisen, som utreder mordbrand, ska branden ha startat i en barnvagn som stod intill skolan.

Smash and grab-kupp i Spånga

Ica Supermarket på Spånga torg utsattes för en smash and grab-kupp under natten mot onsdagen, rapporterar P4 Stockholm. En bil forcerade entrén och diverse varor tillgreps innan gärningsmännen försvann i två olika bilar. Ett vittne ska ha filmat händelseförloppet.

Radhus började brinna

Ännu en brand utbröt på tisdagskvällen, den här gången i ett radhus i Skärholmen. Räddningstjänst larmades till huset vid 21.30-tiden och kunde snabbt släcka elden, som uppges ha startat i samband med laddning. En person fick brännskador i en fot.

Flera bilbränder under natten

Tre bilar förstördes i bränder i Östberga inatt. Enligt Aftonbladet rörde det sig om två bilar när larmet nådde räddningstjänsten vid 02.31, men branden spred sig till ytterligare en bil. Även i Husby har det brunnit bilar. Under natten totalförstördes två bilar och två skadades.

Värmen håller i sig

Den senaste tidens varma sensommarväder ser ut att hålla i sig. Enligt SMHI:s senaste prognos ser det ut som att temperaturer runt 23 grader kan hålla i sig fram till helgen. I helgen blir det dock betydligt svalare – med temperaturer på max 15 grader.