Morgonkollen: Dubbelmord och misshandel

Morgonkollen, lördag.
Fyra personer jagas av polis misstänkta för dubbelmordet i Rinkeby på fredagskvällen och en avled efter larm om misshandel i Upplands-Bro.

Två män ihjälskjunta i Rinkeby

Polisen larmades vid 22:00 tiden på fredagskvällen om skottlossning på ett kafé i Rinkeby. När polisen kom till platsen hittades två män döda samt ska en person skadats lindrigt och körts till sjukhus. Enligt Aftonbladet ska både automatvapen och pistol använts och ett halvdussin skotthål synas i kafédörren.

– De blev jagade och sprang in i diskrummet. Det är i diskrummet som kropparna har hittats, säger kaféägaren till Aftonbladet.

Polisen uppger att det samlades mycket folk vid brottsplatsen på kvällen där vissa försökte gå igenom polisens avspärrningar och föremål ska även ha kastats mot polisen. Strax efter klockan 23:00 ska stämningen ha lugnat sig och ingen uppges ha kommit till skada av de kastade föremålen.

Fyra personer ska ha setts lämna brottsplatsen enligt Aftonbladet men polisen har i nuläget ingen gripen. Polis kommer att finnas på plats i Rinkeby hela helgen för att ta emot tips från allmänheten.

En person död efter larm om misshandel

SOS Alarm ringde till polisen vid 19:00 tiden efter att de tagit emot ett samtal om en misshandel inomhus i Upplands-Bro. En person påträffades avliden och polisen har inlett en förundersökning angående mord alternativt dråp.

En person tas med till polisstation för förhör men ska ha släppts senare under kvällen.

En person gripen misstänkt för bilbrand

Räddningstjänsten släckte en bilbrand i Grimsta strax efter klockan 21:00 på fredagen. När polisen var på plats kunde en person gripas i närområdet som misstänks startat bilbranden.

Sprit på julbordet för skattepengar

Sveriges Radio Ekot har sammanställt  hur olika myndigheter ställer sig till att bjuda eller inte bjuda anställda på julbord. Sammanställningen visar att Konstnärsnämnden och Forum för levande historia lägger närmare 1000 kronor per anställd för julbord. Konstnärsnämnden valde också att servera både sprit och champagne, enligt Ekot.

Andra myndigheter har däremot valt att inte lägga några pengar alls, däribland nämns Svenska institutet och Livsmedelsverket.

Väder: Halvklart med lokala snöbyar

Lördagen blir halvklar till mulen i Stockholms län med lokala snöbyar, temperaturen håller sig runt några minusgrader. Till kvällen ökar molnigheten och temperaturen sjunker till minus 2-7 grader.