ANNONS

Morgonkollen: Familj rånad i sitt hem

stadshuset
Familj rånad i sitt hem i Kungsängen, man död i trafikolycka och mördad i Rinkeby vädjade om hjälp innan mordet.
Här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Familj rånad i sitt hem

En familj med två vuxna och två barn rånades i sin bostad i Kungsängen i Upplands-Bro vid 2-tiden i natt.

– Några har trängt sig in i bostaden och utsatt familjen för hot och tillgripit värdesaker och deras fordon. Dessutom ska rånarna har bundit målsägande, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Han visste vid 6.30-tiden inte på vilket sätt familjen blivit hotad eller hur många av dem som blivit bundna – eller hur länge. Han hade då inte heller säkra uppgifter om hur många rånarna var.

– Det pratas om två rånare, men jag vet inte om de var fler. Det är fortfarande polispatruller kvar på plats och de har inte avrapporterat, säger han.

Ingen i familjen ska ha blivit fysiskt skadad, enligt de första uppgifterna. Polisen utreder grovt rån.

Sent i onsdags trängde sig två män med skjutvapen in hos en familj i Råsunda, Solna, hotade familjen och tvingade till sig guldsmycken och pengar. Enligt Kjell Lindgren är det för tidigt att säga om det är samma personer som ligger bakom.

– Men jag helt övertygad om att man kommer att titta på båda händelser, säger han.

 

ANNONS

Vädjade om hjälp innan mordet

En av de bröder som sköts till döds i dubbelmordet i Rinkeby i fredags vädjade om hjälp hos kommunen två veckor innan mordet. Han ville lämna kriminaliteten. Men han ställdes i kö och hann aldrig få hjälp. Det kunde Mitt i Tensta Rinkeby avslöja i går.

– Han hade fått en tid hos oss den här veckan. Vi behöver mer resurser för att arbeta mot det behovet som finns, säger Ali Abdukadir Salad, chef för Sociala insatsgruppen till Mitt i.

De båda bröderna hade en tid innan mordet försökt söka ett bättre liv, berättar Mohamed Hussein Tarabi, brödernas föräldrars talesperson.

– Föräldrarna hade önskat att sönerna fått hjälp tidigare, säger han

 

Tvingas betala mördarens rättegångskostnader

Anhöriga till den kvinna i 20-årsåldern som mördades i ett joggingspår i Upplands-Väsby förra sommaren får inte skadestånd för psykiskt lidande. Det beslutade hovrätten i går, skriver DN och flera andra medier.

Hovrätten anser att försäkringsbolaget redan gett dem tillräcklig kompensation. Den man i 20-årsåldern som dömdes för mordet i tingsrätten har haft drygt 8 000 kronor i rättegångskostnader. Den summan ska de anhöriga betala, beslutade hovrätten. Målet ses i hovrätten som ett tvistemål eftersom bara skadeståndet överklagades. Då är huvudregeln att den som förlorar betalar den vinnande partens kostnader.

 

Man avled efter trafikolycka

En man i 50-årsåldern avled efter en kollision mellan en buss och en personbil i går eftermiddag. Det bekräftade polisen sent i går, enligt SVT. Olyckan hände mellan Märsta och Sigtuna. Mannen, som färdades i bilen, klämdes fast. Polisen uppgav i går kväll att busschauffören var allvarligt skadad.

 

Kent hyllas i kyrkan – och fler helgtips

Ladda inför helgen med Mitt i:s helgpepp.  Gruppen Kent hyllas i Danderyds kyrka på söndag. Är du i stället sugen på 20-talsfest eller jazzfest med bara kvinnor? Du hittar många fler tips här.

 

Veckans höjdpunkter i sportvärlden

Läs Mitt i:s sportsvep som sammanfattar veckans höjdpunkter i Stockholmssporten. AIK och Djurgården stoppar motståndarnas fans i derbyn, Sarah Sjöström dissades i direktsändning och så vände Berit, 71, huliganattacken till kramkalas.

 

Och till sist vädret…

Det blir mulet till en början men framåt lunch tittar solen fram, åtminstone i några timmar, enligt SMHI:s prognos. Plusgrader – mellan 4 och 6 – väntas under dagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.