Morgonkollen: Farligt paket och rekordmånga mordutredningar.

Stockholm 06:03
Stockholm 06:03
Ett farligt paket till en person på Kungsholmen i går och rekordmånga mordutredningar just nu. Men annars lugnt.

Här är en del av nattens och morgonens nyheter.

Efter att en person på Kungsholmen i går fått ett misstänkt paket har polisen beslutat att starta en förundersökning om misstänkt grovt olaga hot. Paketet uppges ha innehållit ett farligt föremål, rapporterar P4 Stockholm.

Natten och morgonen har varit lugn, enligt polisen. Klockan 01:55 kom larm om en bilbrand i Rågsved. Två bilar brann och ytterligare en skadades. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.

En bilolycka inträffade vid 2-tiden på riksväg 73, Nynäsvägen, då en personbil körde på ett bildäck på körbanan, men ingen skadades.

Klockan 04.55 gick larmet i en butik i Bromma. Via kameraövervakning såg man en person inne i butiken, men när väktare och polis kom till platsen var tjuven redan borta, liksom butikens växelkassa.

Polisen i Stockholm utreder just nu rekordmånga mord och mordförsök i Stockholm, uppger regionpolischefen Ulf Johansson som citeras i DN idag. Totalt 45 mord och 70 mordförsök utreds, De flesta har skett i de områden som polisen ser som särskilt prioriterade.

Försöket med Sommargågator är här för att stanna. Det säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad till P4 Stockholm. Detta efter positiva reaktioner från allmänheten då delar av Skånegatan, Swedenborgsgatan och Rörstrandsgatan varit gågator i sommar. I framtiden kan fler gator i Stockholm bli gågator, och inte bara på sommaren.

Vädret i Stockholm blir fortsatt varmt för årstiden – runt 15 grader nu på morgonen och en del moln. Framåt lunch mer sol, minst 18 grader och svag till måttlig vind, rapporterar SMHI.