ANNONS

Morgonkollen: Fler poliser säger upp sig

Många poliser slutar, snart kan du cykla mot enkelriktat och KD vill ha modeshow vid slottet. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Allt fler poliser säger upp sig

Antalet poliser som säger upp sig har ökat kraftigt sedan förra hösten, då polismyndigheten genomförde en stor omorganisation. Det skriver Svenska Dagbladet. Enligt tidningen har dubbelt så många poliser i landet slutat per månad under 2016, som motsvarande tid 2012-2014. Polisregion Stockholm har nu tillsatt en utredning om orsaken till uppsägningarna.

Snart kan du cykla mot enkelriktat

Efter försök under våren och försommaren kommer trafikkontoret under september att skylta om en mängd enkelriktade gator i innerstaden, så att det blir tillåtet för cyklister att cykla mot enkelriktat. Den vanliga skylten för enkelriktat kommer att bytas ut mot en skylt som visar förbud mot trafik med motordrivet fordon. Dessutom ska tydliga cykelmarkeringar målas i körbanorna. Förändringen gäller cirka 200 kvarter.

Dyrt strumpavtal sägs upp

Stockholms läns landsting säger upp avtalet med företaget Onemed, som har levererat förbrukningsvaror som stödstrumpor och teststickor till vården i länet. Det meddelade landstinget i ett pressmeddelande på måndagkvällen. Orsaken är de hutlösa priser – bland annat 6000 kronor per par stödstrumpor – som företaget har fakturerat, och som avslöjades av SVT Nyheter Stockholm.

Politiker vill ha modevisning i stadshuset

Just nu pågår modeveckan Fashion Week Stockholm där landets toppdesigners visar upp sina kommande kollektioner. Men evenemanget skulle kunna bli ännu bättre – med Stockholms stads hjälp. Det menar Kristdemokraternas gruppledare Erik Slottner. I ett pressmeddelande föreslår han att staden upplåter sina mest spektakulära hus och platser för modevisningar:

– Varför inte en modevisning i Stockholms stadshus, i Blå hallen eller Gyllene salen? Eller varför inte genomföra en show vid Kungliga slottet.

ANNONS

Lugn natt i länet

Polisen i länet hade ovanligt lite att göra under natten mot tisdagen.

– Det var en väldigt lugn natt. Det har inte hänt något som sticker ut. Det var riktigt polisväder, säger Mikael Törnblom på polisens regionledningscentral.

Solen är tillbaka

Efter den höstlika gårdagen väntar en tisdag med mestadels klart och soligt väder. Efter en ganska sval morgon stiger temperaturen under dagen upp till omkring 18 grader under eftermiddagen, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.