Morgonkollen: Fler sexofredanden än förra året

Stockholm från luften med fukus på slottet.
Stockholm från luften med fukus på slottet.
Nya sexofredanden på festivalen We are Shlm.

Och en regntung morgon väntar stockholmarna. Här är dagens morgonkoll.

Fyra nya sexofredanden anmäldes under fresivalen We are SHLM i går. Det rapporterar flera medier.

– Det är preliminära siffror som jag fick vid halv ett i natt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till TT.

Hittills under festivalen har 21 anmälningar gjorts, en mer än förra året, enligt radio P4 Stockholm.

Aftonbladet rapporterar att Lövineffekten hittills uteblivit för Miljöpartiet. I går visade siffror från Aftonbladet/Inizio att partiet skulle åka ut riksdagen med 3,2 procent av rösterna om det var val nu i augusti.

Och så vatten. DN rapporterar att havet med många som många Stockholms öar vilar i – Östersjön -blir renare. Men ännu når vattenkvaliteten inte målen i EU:s vattendirektiv.

Byggen. Radio P4 berättar att inomhusluften vid paradbygget Rinkebystråket är så dålig att personalen blivit sjuk. Medborgarkontoret har flyttat, då det var för varmt i lokalerna. Om det har Mitt i berättat om tidigare. Bygget av Rinkebystråket hyllades för sin ambition att lyfta Rinkeby. Men så har det alltså hittills inte blivit.

Och så vädret. Stockholmarna vaknar till en regntung dag. Dagen bjuder på fortsatt molnighet och temperaturer mellan 15 och 20 grader. Skurar och åska kan det också bli här och var, enligt SMHI. Men framåt tvåtiden ska solen enligt titta fram och på kvällen innan solen går ner får vi till slut en stunds sol.