Morgonkollen: Flera fordonsbränder i natt

Två lastbilar brann i Lunda industriområde i natt, och i Grimsta sattes ytterligare bilar i brand för andra natten i rad. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Lastbilsbränder i Lunda: Vid 23-tiden under söndagskvällen fick Stockholms brandförsvar in larmet om att två fordon brann i Lunda industriområde i Spånga, vilket visade sig vara en lastbil och ett lastbilssläp.

Klockan 01 hade räddningstjänsten lyckats släcka elden. Flera andra lastbilar stod parkerade i närheten, och enligt Aftonbladet larmade en busschaufför förare som låg och sov i sina fordon genom att tuta. Enligt uppgifter till Aftonbladet fick räddningstjänsten uppgifter om att någon låg kvar i lastbilen men under släckningsarbetet kunde de inte se att någon person var kvar i något av fordonen. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Bilbränder i Grimsta: För andra natten rad brann det bilar i Grimsta. Under natten mot söndagen brann åtta bilar i området och sent i går kväll, mellan klockan 23 och 24 kom larm om fyra bilbränder i personbilar på fyra olika platser.

Skottlossning i Solna: Det inträffade en skottlossning utanför en krog i Solna under söndagskvällen. Polisen kunde gripa två personer, som nu är misstänkta för vapenbrott. Ingen person kom till skada under händelsen.

Man sköts i foten i Husby: Strax efter klockan 19.30 fick polisen larm om att en man i 20-års åldern skottskadads i foten i Husby. Mannen fördes till sjukhus. Ytterligare en man skadades lindrigt vid händelsen.

Under söndagskvällen letade polisen efter några misstänkta gärningsmän, som enligt vittnen ska ha lämnat platsen till fots.

Och så vädret: Idag blir det mest klart och soligt väder i länet med höstlik känsla med temperaturer som stiger till 11-15 grader enligt SMHI.