Min lokala hjälte

Morgonkollen: Försökte göra inbrott med slägga och ny t-banelinje utreds

Snart är det dags att tycka till om nya tunnelbanelinjen mellan Nacka och söderort.
Snart är det dags att tycka till om nya tunnelbanelinjen mellan Nacka och söderort.
Maskerade män med släggor försökte begå inbrott, misstänkt lägenhetsbrand på Södermalm och gode män varnar om hot inom socialtjänsten i Älvsjö. Det är några av morgonens Stockholmsnyheter.

Fem maskerade män har under natten försökt göra inbrott i en tobaksbutik i Västertorp. Flera boende larmade polisen strax innan 03.30.
– De hade rånarluvor och var beväpnade med släggor som de försökte slå sig in med. Men de har blivit avbrutna och inte lyckas stjäla något, säger Mikael Pettersson på polisen.
Männen är fortfarande på fri fot.

Socialtjänsten i Älvsjö anmäls
Fem gode män har anmält socialtjänsten i Älvsjö till Justitieombudsmannen för hot och lögner i samband med ärenden som rör ensamkommande flyktingbarn, enligt P4 Stockholm. Enligt JO-anmälan ska barnen plötsligt ha tvingats flytta från boenden.
– Jag blev ganska chockad över att det här får finnas på en svensk myndighet, säger gode mannen Anna Schnell till SR.

Lägenhetsbrand på Södermalm
Räddningstjänsten fick strax efter klockan 6 på torsdagsmorgonen rycka ut till en misstänkt lägenhetsbrand i Eriksdalsområdet på Södermalm efter att grannar ringt om att rök spridit sig från en bostad.
– Brandkåren var tvungen att bryta upp dörren. Då konstaterade man att det stod något på spisen. Men ingen var hemma, säger Mikael Pettersson på polisen.

”De hade rånarluvor och var beväpnade med släggor”

Snart dags att tycka till om nya tunnelbanelinjen
År 2025 planeras den ny tunnelbanelinjen mellan Nacka och söderort rulla igång. Men redan i november får den som vill chansen att tycka till om arbetet. Nu är datum för samråd satt och 9 november läggs handlingarna ut digitalt, enligt SVT Nyheter Stockholm.

Vädret
Moln och tidvis lätt regn, men möjligen någon reva i molntäcket och 6-10 grader varmt. Det är vad Stockholmarna har att se fram emot vädermässigt idag.

Till sist…
Med en relativt lugn natt och morgon på nyhetsfronten är det förmodligen valet i USA som kommer att vara det stora samtalsämnet i fikarummet. Under natten pågick den tredje och sista presidentdebatten där Donald Trump vägrade svara på om han kommer att respektera valresultatet, då han tror att det kommer att vara riggat.

God morgon!