Morgonkollen: Man rånad på bilen och förvärrad brist på sjuksköterskor

Soligt väder väntas i Stockholm i dag.
Soligt väder väntas i Stockholm i dag.
En man rånades på sin personbil, förödande brist på sjuksköterskor, en prognos som spår en iskall vinter och start för årets största hästshow i Friends Arena. Det är några av morgonens nyheter.

En man i Upplands Väsby rånades på sin bil strax före klockan 22 i går kväll. Två maskerade personer med pistolliknande föremål hotade till sig bilen vid en bensinstation i Odenslunda, rapporterar polisen. Polisen har sökt efter bilen och rånarna, hittills utan resultat.

Bristen på sjuksköterskor är förödande, säger Ralf Segersvärd, tillförordnad verksamhetschef vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, i en intervjun i DN. Operationer ställs in på grund av personalbrist, och situationen kommer att bli ännu svårare eftersom Nya Karolinska tar emot färre patienttet än förut – det ökar trycket på övriga sjukhus.

I dag startar årets upplaga av Sweden International Horse Show i Friends Arena i Solna. Fyra dagar med tävlingar och shower väntar. Det blir allt från halsbrytande uppvisningar av ukrainska kossacker till dressyr- och hopptävlingar. På Stallbacken finns chans att klappa några av Sveriges alla hästraser.

Just nu är det ovanligt varmt för att vara i slutet av november, men den kyla som rådde för ett par veckor sedan kommer tillbaka till Skandinavien. Det spår den amerikanska väderföretaget The Weather Company i en långprognos för december-februari, rapporterat DN.

I dag blir det dock plusgrader i Stockholm. Temperaturen blir runt 3 grader och soligt väder utlovas!