Morgonkollen: Tre begärs häktade för mord

Godmorgon, Stockholm.
Godmorgon, Stockholm.
Tre män begärs häktade för dubbelmordet i Hallonbergen. Sprängning i södra Stockholm – och ett utvisningshotat boxningsproffs.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Detonation vid bil

Vid 22-tiden på torsdagen fick polisen larm från Hägersten i södra Stockholm. I området kring Midsommarkransen hade en kraftig smäll hörts.

– Man ringde in om en detonation i anslutning till ett fordon. Vi hade tekniker på plats för att ta reda på mer. Ingen person skadad men bilen fick vissa skador, säger Lars Byström vid Stockholmspolisens mediecenter.

Rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

 

Poliser knivhotade vid ingripande

En man hotade en polispatrull med kniv i centrala Stockholm sent igår kväll. Han låste sedan in sig i en lägenhet, uppger SVT Stockholm.

Först vid 01-tiden kom han ut och fick föras till sjukhus då han skadat sig själv. Han är misstänkt för försök till grov misshandel.

I övrigt rapporterar Stockholmspolisen om en relativ lugn torsdagsnatt.

 

Häktning för dubbelmord

Idag fredag äger häktningsförhandlingar rumt mot tre män misstänkta för mordet på ett par i Hallonbergen i tisdags. Polisen letar dock efter en fjärde person som man tror kan vara inblandad.

Två gärningsmän tog sig i tisdags in i en lägenhet och knivhögg en kvinna till döds, mannen hann fly – och knivhöggs utanför lägenheten.

Boxningsproffs kan utvisas

Laziz Sharifov, 22, är en av landets största boxningstalanger. En månad före proffsdebuten på hemmaplan i Brandbergen i Haninge, där han bor med sin mamma och två bröder, är han på väg att utvisas till Kazakstan – på grund av ett misstag.

– Jag hoppades ju hela tiden på det bästa, var förberedd på det bästa, inte det sämsta, säger Laziz när Mitt i träffar honom.

 

Guide till Harry Scheins Stockholm

Idag, fredag, har filmen Citizen Schein, om mediemogulen Harry Schein, premiär. Filmen berättar den osannolika historien om hur Harry ensam flydde nazisterna i Wien som 14-åring och kom till Sverige där han fick en avgörande roll för den svenska filmens utveckling. Läs vår guide till Harry Scheins Stockholm här.

 

Och så vädret

Grått, grått, grått – det blir en mulen fredag i Stockholm med en temperatur på 1-5 plusgrader. På eftermiddagen risk för regn. Men håll ut lite till – SMHI lovar sol i helgen!

Harry Schein. Foto: Åke Borglund/Press.