ANNONS

Morgonkollen: Demo mot våld och hittad skalle

Rinkeby torg
Arkivbild Rinkeby torg
Järvaborna tar ställning mot våldet, ett kranium har hittats upphängt i ett träd och en ensam gärningsman rånade en närbutik i Järfälla. Det är rubrikerna i dagens morgonkoll.
ANNONS

Kranium hittat upphängt i träd

Ett kranium har hittats upphängt i ett träd i friluftsområdet Flottsbro i Huddinge. Människoskallen låg i en plastpåse och upptäcktes av förbipasserande strax före fyra på torsdagseftermiddagen.

Polisen har inlett en förundersökning om brott mot griftefriden för att kunna genomföra en teknisk undersökning. Enligt polisen Ewa Nilsson tror man inte att det ligger något allvarligare brott bakom.

– Det verkar ha legat länge i jorden, det finns ett kapell och en gravplats i närheten så det kan hända att det kommer därifrån, säger hon.

 

Demonstration mot våldet

I dag klockan 13.00 hålls en stor demonstration mot våldet och de många skjutningarna som den senaste tiden plågat Järvaområdet på Rinkeby torg.

Initiativtagarna till demonstrationen vill bland annat se att personer från Järvaområdet representeras i myndigheter.

Alla är välkomna att delta men politiker och tjänstemän har inte inte blivit inbjudna till att tala. I stället talar lokala aktivister, föräldrar från området samt företrädare för olika organisationer.

 

ANNONS

Pistolrån i Jakobsberg

En närbutik i Jakobsberg rånades strax före tio på torsdagskvällen. En ensam, maskerad och pistolbeväpnad man kom in i butiken. Väl där hotade han och slog butiksägaren och stal kontanter, enligt polisen. Offret blev inte allvarligt skadat.

Under kvällen sökte polisen i närområdet utan resultat.

 

Mulet och slaskigt väder

Glöm inte broddarna. I blir det mulet med en temperatur kring noll grader eller strax över. Slaskigt och halt på gator och torg alltså.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.