Min lokala hjälte

Morgonkollen: Inställda operationer ökar

Morgonkollen, lördag.
Morgonkollen, lördag.
Kraftig ökning av inställda operationer, hajpad hamburgerbar expanderar – och tre män häktade för medhjälp till mord. Här är Morgonkollen lördag.

Markant ökning av inställda operationer

 Nära 5 000 operationer ställdes in i Stockholms län mellan 2015 och 2016, skriver Dagens Nyheter.

Det är en markant ökning. 4 633 operationer ställdes in under förra året, en ökning med 24 procent jämfört med året innan då 3 729 operationer ställdes in.

1 161 operationer ställdes in på grund av brist på personal och vårdplatser, en kraftig ökning jämfört med året innan.

Ökningen av antalet inställda operationer står Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, S:t Göran och Karolinska universitetssjukhuset ensamma för.

På Karolinska universitetssjukhuset, som är överlägset störst, ställdes 2 251 operationer in, en ökning med 22 procent jämfört med 2015.
Uppgifterna bygger på akutsjukhusens inrapportering till hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Man jagades med kniv vid Slussen

En knivbeväpnad man jagade en annan man nere vid Saltsjöbanans hållplats vid Slussen vid 18-tiden på fredagskvällen. Ordningsvakter grep mannen inne i biljetthallen. En anmälan om brott mot knivlagen skrivs.

Tre unga män häktade för medhjälp till mord

De tre män i 20-årsåldern som greps i tisdags misstänkta för inblandning i ett mord, har nu häktats på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord, skriver Expressen.

Enligt Expressen ska den mördade mannen ha blivit beskjuten vid två tillfällen, först i Sundbyberg och därefter när han befann sig i en bil på väg till sjukhuset.

Offret kom in med skottskador till Karolinska universitetssjukhuset i Solna den 22 januari. Han avled senare på sjukhuset.

Katt på Värmdö har blivit problemlösare

Katten Texas, bosatt på Värmdö, har oanade talanger. Han hittar mössor och dockor som gömts i kylan. Ägaren Emmy Klang lägger upp grejerna i en lokal facebookgrupp.

– Han är uppvuxen med hundar och tror nog att han själv är en, säger hon till Mitt i.

Hajpad hamburgerbar får syskon

”Lådan”, en slags ölhall, och korvbaren ”Dogfood”. Det blir hamburgerbaren Flippin’ Burgers två nya syskon.

– En del kanske tycker det är trött att vi öppnar en ölhall med burgare och ett ställe med korv. Men vi har inga problem med att det inte är hajpat. Vi är fine med att vara en kvarterskrog, säger Flippin’ Burgers grundare Jon Widegren till Mitt i.

Flera bränder runt om i Årsta

Flera bränder på kort tid skedde på olika platser i Årsta under fredag vid lunchtid. Bränderna var lokaliserade till bilar, släp och containers men har kunnat släckas.

Polispersonal har varit ute och spanat i området och två personer har anträffats och tagits in för förhör.

Polisen ber de som vet något om bränderna att kontakta polisen.

 

 

– Vi är angelägna om att få fatt i de eller den som tänder på, sade Kjell Lindgren, presstalesperson Stockholmspolisen, till Expressen på fredagen.

Flera trafikskyltar sågades av vid bostadsområde

Flera trafikstolpar har har hittats avsågade på infarten till två bostadsområden i Brandbergen i Haninge. Ingen har sett någon göra det, berättar samfällighetsföreningen ordförande Björn Löfgren.

– Gissningsvis kommer detta att kosta mellan 50 000 till 75 000 kronor för föreningen, säger han till Mitt i.

Och så vädret…

I dag så blir det halvklart eller mulet och plus en till minus fyra grader. I natt minskad molnighet och fem-tio minusgrader. Svag vind.