Morgonkollen: Dumpade kaniner blir Skansenmat

5238-stockholm
Morgonkollen fredag.
Dumpade kaniner blir vargmat på Skansen, smash-and-grab mot tobakstillverkare och i dag är sista dagen som tvärbanan kör - på ett halvår. Här är morgonens och nattens Stockholmsnyheter.

Dumpade kaniner blir vargmat på Skansen

I tisdags dumpades elva kaniner vid Stora Skuggans 4H-gård på Norra Djurgården. Men de har inte möjlighet att ta hand om dem och har gett bort djuren till Skansen – där de används som rovdjursmat.

– De kan bära på massa sjukdomar så vi har inga möjligheter att behålla dem, säger Anna Segerström, djuransvarig på Stora Skuggans 4H-gård.

Smash-and-grab mot tobakstillverkare

Det var tidigt i morse som tjuvar körde in en hjullastare i Swedish match lokaler i Kungsängen i Upplands-Bro, skriver Aftonbladet. Efteråt flydde de längs E18 och kastade ut fotanglar. Polisen har gripit två misstänkta gärningsmän.

I dag sista chansen att åka tvärbana – på ett halvår

I morgon, lördag, startar den sex månader långa upprustningen av tvärbanan mellan Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand. Läs mer om avstängningen.

Dubbelmord kopplas till annat mord

Idag, fredag, väntas en 20-årig man som sitter häktad misstänkt för mord på ett par i Hallonbergen den 6 mars, även begäras häktad för delaktighet i mordet på en 25-åring vid Karolinska i januari i år. Mitt i berättade tidigare i veckan att även en 21-åring är misstänkt i båda mordfallen.

Åklagare Olof Calmvik vill inte kommentera kopplingarna.

– Det kan jag tyvärr inte gå in på med hänsyn till utredningen, säger han.

Dags att ta fram solglasögonen

Även i dag kommer solen skina på Stockholm. Enligt SMHI:s prognos är det väder för solglasögonen hela helgen.

God morgon!