ANNONS

Morgonkollen: Risk för kökaos när Nya Karolinska öppnar

När Nya Karolinska finns stor risk för kökaos i hela Stockholm kan Mitt i avslöja.
När Nya Karolinska finns stor risk för kökaos i hela Stockholm kan Mitt i avslöja.
Risk för totalt kökaos när Nya Karolinska öppnar och tusentals stockholmare har krävt SL på pengar sedan snökanonen. Här är nattens och morgonens största nyheter från hela länet.
ANNONS

Kökaos hotar akuten när nytt sjukhus öppnar

Köerna på Stockholms akutmottagningar blir allt längre, och nu kan Mitt i Stockholm avslöja att det kan bli ännu värre. Nya Karolinska kommer bara ha en remissakut vilket betyder att 70 000 akutpatienter per år måste åka till ett annat sjukhus. Men försenade byggen, brist på personal och budgeterade pengar hotar det nya vårdsystemet.

Och nu hoppar toppchef av

Svenska Dagbladet avslöjar samtidigt att hjärtkirurgen Jan Liska hoppar av som tilltänkt toppchef på Nya Karolinska. Detta eftersom han menar att man inte kan garantera patientsäkerheten på sjukhuset i dagsläget. Han vill därför skjuta upp öppningen av det nya akutsjukhuset. Liska var tänkt att bli patientflödeschef.

Törisk efter snökaos

Det är också risk för, eller kanske snarare chans enligt många, att mycket av snön smälter bort i dag i länet. Enligt SMHI ska det nämligen bli runt tre plusgrader på tisdagen, men även en del regn runt lunch.

Busstrafiken inte helt hundra än

2300 ersättningskrav har SL fått ta emot från stockholmarna sedan snöovädret förra veckan, skriver Dagens Nyheter. Enligt SL presstjänst ska det på tisdagen dock inte vara några större störningar i busstrafiken eftersom det är plusgrader. Men det finns fortfarande utsatta platser där bussar inte stannar eller kan köra som en följd av snökanonen förra veckan. Bland annat kör inte bussarna 54 och 66 ut på Reimersholme. Alla resenärer i hela länet rekommenderas därför att surfa in på sl.se för information om just deras buss och hållplats.

Vid halvsju-tiden på tisdagsmorgonen rapporterade också SL att det var stopp på Tvärbana 22 mellan Alvik och Sickla Udde sedan en bilist på Gröndalsbron hade fastnat i spåret. Strax före sju ska dock trafiken på sträckan vara igång, men med förseningar på vissa avgångar. Även där rekommenderas resenärer att följa utvecklingen på SL:s hemsida.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.