Morgonkollen: knivrån och skadegörelse

Skeppsholmen.
Skeppsholmen.
Två påverkade män slog sönder saker på en restaurang och två personer trängde sig in i en lägenhet under knivhot. Här är lördagens Morgonkoll.

Två aggressiva män på restaurang

Personal på en snabbmatsrestaurang på Sveavägen larmade polisen tidigt på lördagsmorgonen då två personer uppträtt aggressivt. De två männen som misstänktes påverkade, slog sönder saker och sparkade på en taxi utanför restaurangen.

Polisen omhändertog en man på grund av berusning, han misstänks även för skadegörelsen.

Rånare trängde sig in i lägenhet

Två personer trängde sig in i en lägenhet i Jordbro, Haninge, och rånade de som bodde i lägenheten under knivhot. En anmälan om grovt rån är upprättad.

Rånet inträffade strax efter klockan 20.00 på fredagskvällen och ingen ska ha kommit till skada fysiskt enligt polisen.

Fler Stockholmar ansöker om skuldsanering

Antalet som ansöker om skuldsanering i Stockholm har fördubblats på åtta år, skriver Sveriges radio. 1 253 stockholmare ansökte om skuldsanering 2007 medan det var 2 173 som ansökte 2015.

– Dels finns det nog ett uppdämt behov i samhället. Det är väldigt många som har legat på skulder här sedan nittiotalet och 2000-talet som har ett behov av skuldsanering men inte har fått tummarna ur, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på skuldsaneringen Kronofogden, till P4 Stockholm.

Snöfall avtar under dagen 

Natten och morgonens, på sina håll kraftiga snöfall avtar framåt dagen och lördagens temperatur hamnar runt noll grader. Enligt SL är det förseningar på bussar och Roslagsbanans ersättningsbussar går oregelbundet på grund av halka och köer. Pendeltågen Bålsta-Nynäshamn och Märsta- Södertälje dras med förseningar upp till 30 minuter. Håll dig uppdaterad på SL:s hemsida innan du ger dig ut i dag!

Och.. börjar du tröttna på vintern? Läs nöjesprofilen Thomas Gyllings guide till ett varmare Stockholm: Bota vinterkylan med karibisk värme

Läs fler nyheter:

Många fortfarande sjuka – kulmen är inte nådd