Morgonkollen: Man knivskuren efter bråk

Blåljuskollen Haninge, måndag.
En man knivskars i Hässleby gård sent på onsdagskvällen.
En man blev knivskuren Hässelby, mellanstadieelever tvingas byta skola på grund av otrygg skolmiljö och reglerna ska bli hårdare vid bostadsvisningar. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Man knivskuren i Hässelby gård

En man blev sent på onsdagskvällen knivskuren utomhus i Hässelby gård i västra Stockholm, skriver Aftonbladet.

Händelsen ska ha inträffat i samband med ett bråk, och när polisen kom till platsen hittades den knivskurna mannen avsvimmad i en lägenhet som han flytt till.

– Han var medvetslös när har fördes till sjukhuset, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Mannens skador skulle under natten visa sig vara lindrigare än vad polisen först trott, och han kunde senare lämna sjukhuset.

I nuläget finns ingen misstänkt för gärningen.

– Händelseförloppet är ännu oklart, men vi rubricerar det som försök till mord, säger Carina Skagelind.

Hårdare regler vid lägenhetsvisningar

Bostadsförmedlingen i Stockholm utreder nu hur man på bästa sätt ska kunna minska risken för att folk som visat intresse för lägenheter sedan struntar i att komma på visningar.

Om man tackar ja till tre visningar utan att dyka upp – då kan man spärras i sex månader.

Idén om att OSA till lägenhetsvisningar kommer från liberalen Joar Forssell. I en skrivelse till Bostadsförmedlingen föreslår han att bostadssökande som tackat ja till tre visningar, utan att dyka upp bör spärras.

– Vi tycker att det låter positivt och vi ska titta vidare på det under året i samband med att vi utvecklar vårt nya verksamhetssystem, säger Jenny Nordqvist, pressansvarig på Bostadsförmedlingen.

Läs hela artikeln här!

Elever måste byta skola

Samtliga elever i årskurs 4-5 på Valstaskolan i Sigtuna flyttas till andra skolor inom kommunen, skriver SVT Stockholm.

I början av april väntas kommunen lägga ner skolans årskurs fyra och fem, och 119 elever måste då flyttas till annan skola.

Orsaken bakom flytten ska bland annat handla om den otrygga skolmiljön och bristen på behöriga lärare, enligt SVT.

– Skolans läge, mitt i centrum, är inte passande för små barn. Det saknas till exempel skolgård, säger Johan Adler, grundskolechef Sigtuna kommun, till SVT.

Gråmulen dag för stockholmarna

Under dagen väntar mest mulet väder, med lokala byar av regn eller snö. Molntäcket kan dock komma att spricka upp på flera håll under dagen. 2-5 grader och sydvästlig vind är att vänta, enligt SMHI.