Morgonkollen: Åk kollektivt till kyrkogården i helgen

Ett flygplan på Arlanda evakuerades på lördagsmorgonen, en kvinna blev misshandlad när hon blev bestulen på sin bil och fortsatt kallt väder under Allahelgonahelgen.

Flygplan krockade på Arlanda

En avisningsbil kom för nära ett flygplan på Arlanda tidigt i morse och har lett till att 90 personer evakuerats från planet.

Ingen person ska ha kommit till skada och resenärerna bokas nu om till andra plan, skriver Aftonbladet. Händelsen ska inte påverka andra flyg från Arlanda, enligt Swedavia.

Man avsvimmad av misshandel

Polisen får larm 02:28 om att flera gärningsmän slår och sparkar en man vid Mosebacke torg på Södermalm.  Mannen som är avsvimmad får hjälp av en sjukvårdskunnig person som ger mun mot mun metoden och förs sedan till sjukhus.

Ingen av förövarna var kvar när polisen kom till platsen.

Brutalt rån i Upplands-Bro

En kvinna slets ur sin bil av tre maskerade män på fredagskvällen på en parkering vid ett köpcentrum, skriver Aftonbladet. Männen ska ha slagit och sparkat kvinnan och sedan stulit hennes bil.

Det är oklart vilka skador kvinnan fått.

Åk kommunalt till kyrkogården

Många vill minnas de döda under Allahelgonahelgen och åker till kyrkogården för att tända ljus. Men på Skogskyrkogården råder det i helgen bilförbud och besökare uppmanas åka kommunalt, skriver P4 Stockholm. Förbudet på Skogskyrkogården gäller mellan klockan 10 till 21 både lördag och söndag.

Stockholm stad uppmanar kyrkogårdsbesökare att även åka kommunalt till övriga kyrkogårdar i Stockholm, då det snabbt blir fullt på parkeringarna.

Halt på vägarna och fortsatt kyligt

Temperaturen håller sig på några knappa plusgrader under dagen, med chans till en solglimt på förmiddagen.

Under natten rapporterar polisen att det har varit 20 trafikolyckor, där tio av fallen har lett till personskador varav två personer omkommit.

Halt vägunderlag och viltolyckor är två stora risker i trafiken, så ta det lugnt på vägarna!