Morgonkollen: ”Död i krasch in i stadshuset”

Stockholms stadshus.
Stockholms stadshus.
✔️En person död efter krasch med bil in i Stockholms stadshus ✔️Bil sattes i brand i Rissne ✔️Moderaterna hoppar av "fikamöten" med majoriteten ✔️Bortsprungen katt fick hela Tullinge att leta
Här är torsdagsmorgonens viktigaste Stockholmsnyheter.

Bil kraschade in i stadshuset – en avliden

En person avled när en personbil kraschade in i Stockholms stadshus och började brinna. Olyckan skedde vid 01.54-tiden, strax efter att en polispatrull försökt att stoppa bilen.

– Polispatrullen har signalerat till bilen att stanna vid Lindhagensplan, där de vänder. De ser sedan bilen på Norr Mälarstrand vid Rålambshovsparken. De hittar sedan bilen inkörd in i byggnaden, säger Towe Hägg vid polisens regionledningscentral.

Bilen brann då med höga lågor precis vid stadshusets fasad. Fler kvarter kring stadshuset spärrades av under bärgnings- och utredningsarbetet.

Föraren av bilen fördes inte till sjukhus, utan konstaterades död på platsen under natten. Polisen vet ännu inte vem som körde bilen.

– Föraren är inte identifierad, säger Towe Hägg.

Bil sattes i brand i Rissne

Polisen fick vid 02.32-tiden in larm om en personbil som satts i brand på Kasernvägen i Rissne, Sundbyberg. Branden släcktes senare av räddningstjänsten. Två andra bilar som stod intill fick även de skador av branden.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

(M): ”Vi vill inte vara med i deras fikaklubb”

Efter senaste tidens oroligheter – Moderaterna i Rinkeby-Kista hoppar av den planerade målkonferensen i protest.

– När vi har en våldsvåg i stadsdelen med expresskidnappningar, skjutningar, mord och upplopp är det oseriöst av Socialdemokraterna att bjuda in till diskussionsfika för nämnden, säger lokalpolitikern Benjamin Dousa (M).

Hela Tullinge letade efter bortsprungna Abbey

Det är sällan en bortsprungen katt engagerar så mycket. Men när Abbey försvann efter den stora branden på Sågstuguvägen i Tullinge förra veckan så sökte både hundar och dagisbarn.

Nu har Abbey fått lämna sjukhus, men det är fortfarande osäkert hur det ska gå för den stackars lilla missen.

Utan bostad får han inte gå i skolan

Mohammad Reza Hosseini flydde till Sverige för två år sedan. Han säger att han är 17 år, men Migrationsverket har bestämt att han är 18 och därför får han inte bo kvar på sitt boende på Lidingö.

Nu måste han hitta ett nytt hem på ön för att behålla sin plats i skolan.

Så tog hobbyfotografen sin dramatiska nyhetsbild

Hobbyfotografen Alexandar Vujadinovic berättar om hur han tog den dramatiska nyhetsbilden strax efter stöldkuppen mot guldbutiken i Täby.

Har du också tagit en bra nyhetsbild? Eller fångat något annat i en bild som säger mer än 1000 ord?

Tveka inte att skicka in din nyhetsbild till mitti.se – så snart som möjligt. Tänk dock på att inte störa polisens eller räddningstjänstens arbete i jakten på en nyhetsbild.

Mulet och dimma idag men…

Torsdagen börjar mulet och dimmigt, med en temperatur kring nollan. Framåt lunch och mot eftermiddag kan det gå upp mot 6 grader. Vill det sig illa avslutas dagen med regnstänk och närmare noll igen.

… sol till helgen – här är de hetaste solbrillorna!

Även om det verkar bli mulet idag så ser solen ut att titta fram i helgen. Du har väl plockat fram solglajjerna ur byrålådan? Eller kanske är du på jakt efter nya?

Allt om Stockholm gajdar till vårens hetaste solbrillor och reder ut vilka solglasögon som är hopplöst ute och vilka som gäller i år.