ANNONS

Morgonkollen: Kvinna nedsparkad av älg – och storbank varnar för bostadsbubbla

Flera ärenden har kommit in under natten till polisen, men inga störrå händelser.
Flera ärenden har kommit in under natten till polisen, men inga störrå händelser.
Kvinna blev nedsparkad och stampad på av älg, storbank varnar för bostadsbubbla i Stockholm – och ta med dig paraplyet ut i dag. Här är Morgonkollen söndag.
ANNONS


Storbank: ”Stockholm i bubbelriskzon”
Stockholm befinner sig i en bubbelriskzon, varnar den schweiziska storbanken UBS. Detta skriver Svenska dagbladet Näringsliv. I Stockholmsregionen kostade en villa 1995 1,2 miljoner och i fjol kostade samma villa i snitt 6,6 miljoner, skriver tidningen. Prisökningen på 20 år är alltså 450 procent. De senaste siffrorna från Mäklarstatistik vittnar om fortsatt stigande priser på villor och bostadsrätter under september månad.
– Bostadspriser är instabila. Om priser kan stiga med 15 procent på ett år är det i sig en varningssignal. Det finns en verklig risk att människor har blivit för optimistiska om framtiden och samtidigt för beroende av låga räntor, säger Matthias Holzhey på UBS till SvD Näringsliv.

Man rånmisshandlades på tunnelbanetåg
Vid 18.04 på lördagen larmades polisen om att en man i 20-årsåldern blivit påhoppad av sju unga män, varav flera var maskerade, inne i en tågvagn vid Farsta strands station. Tåget kvarhölls under polisens jakt på förövarna. Det visade sig att mannen blivit av med sin kedja, samt knivstuckits i benet, och han fick föras till sjukhus. Tågtrafiken sattes igång igen vid 18.32. Mannen har uppgett att han inte vet varför han blev påhoppad. Misshandeln utreds som grov. Många ärenden har inkommit till polisen senaste dygnet, men natten har ändå upplevts lugn från större händelser, uppger polisen.

Kvinna nersparkad av älg – bröt nyckelbenet
På lördagsmorgonen vid 09-tiden blev en kvinna i 50-årsålder överfallen av en älgko under en promenad i Saltsjöbaden i Nacka. Kvinnan ska först ha blivit nersparkad bakifrån, och sedan ska älgen ha trampat på henne, skriver TT. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans med bland annat ett brutet nyckelben.
– Det visade sig att älgkon hade två kalvar, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Det togs beslut att avliva älgen, men jakten på älgkon fick avbrytas på grund av mörkret. Däremot hann man avliva en av kalvarna.

…och så vädret
Under söndagen blir det mulet och regnigt, och temperaturen pendlar mellan tre till sex grader dag som natt. Under den kommande natten blir det ett mer skurbetonat regn. Längs kusten tidvis frisk vind.

ANNONS