Morgonkollen: Kvinna till sjukhus efter spottloska

Det var slagsmål utanför Operan i morse.
Det var slagsmål utanför Operan i morse.
Kvinna förd till sjukhus efter spottloska i ögat och villaägare avbröt inbrottsförsök.

Det är några av nattens och morgonens händelser i Stockholm.

Slagsmål utanför Operan

Flera personer ringde polisen strax före klockan 5 i morse och larmade om ett bråk som gått överstyr. Ett större ungdomsgäng befann sig på Gustaf Adolfs torg och flera av ungdomarna ringde 112 gång på gång.

– Det är bland annat en anmälare som ringer in och säger att hans kompis är aprak och kompisen ligger och ylar i bakgrunden. De ringde också och frågade var de befann sig. Man missbrukade 112, säger Carina Skagerlind på Polisens mediecenter.

Men mitt i ungdomsgängets fylleringande kom det fram att en kvinna mådde riktigt dåligt.

– Det är en ung kvinna som mår dåligt och är berusad. En annan kompis har spottat den här kvinnan i ögat och hon har ont, säger Carina Skagerlind.

Polisen körde kvinnan till Södersjukhuset för kontroll, där allt konstaterades bra. Sedan bar det av vidare till Maria Ungdom för tillnyktring.

Villaägare jagade iväg tjuvar

En villaägare i Kungsängen ringde polisen vid 05.45-tiden och berättade att han hör hur någon försöker bryta sig in på nedervåningen.

– När han tänder lampan så försvinner personerna från platsen. Men man kan se brytmärken på dörren, säger Carina Skagerlind.

Polisen tog upp en anmälan om grov stöld genom inbrott.

Man slog sönder busskur

En anmälare ringde polisen strax före klockan 00 inatt och berättade att denne följde efter en misstänkt skadeverkare på Skyttens gata i Brandbergen. Personen ska bland annat ha slagit sönder en biljettautomat inne i en buss samt en busskur.

Personen kunde tack vare tipsaren gripas misstänkt för skadegörelse.

… och så vädret!

En dimmig och mulen morgon övergår till mestadels soligt väder idag. Framåt eftermiddagen sveper sensommarvindar in över Stockholm som kan kyla ner något.