ANNONS

Morgonkollen: Larm om skott nära flygplatsen

Misstänkt skottlossning nära Bromma flygplats, löparfest på Lidingö och efter Mitt i:s granskning: Nu ska kritiserade lokalpolitikern Awad Hersi (MP) utredas. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.
ANNONS

Inga spår efter skottlarm vid flygplats

Strax efter halv tio i går kväll ryckte ett stort antal poliser ut till Bromma efter larm om skottlossning på en gata nära flygplatsen. Flera vittnen hade hört av sig till polisen med uppgifter om smällar som lät som skottlossning. Men hittills har inget kommit fram om vad som orsakade smällarna.

– Man letade som galningar men hittade inga tecken på att skott avlossats, säger Jens Mårtensson, vakthavande polisbefäl till Mitt i.

Kritiserad politiker ska utredas

Awad Hersi (MP), omstridd ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, ska granskas. Stadsdelsnämnden beslutade vid sitt sammanträde i går kväll att en extern redovisningsbyrå ska utreda anklagelserna mot politikern. Hersi misstänks bland annat ha försökt påverka vilka invånare som ska få försörjningsstöd, avslöjade Mitt i i en granskning tidigare i veckan. Hans eget parti har krävt att han ska avgå – men Hersi ledde ändå nämndmötet på torsdagskvällen. Han har inte velat svara på frågor från Mitt i.

Två gripna för våldsamt upplopp

Det var stökigt vid Alby torg i går kväll. När polis kom dit efter att ha fått larm om oroligheter, ska flera ungdomar ha attackerat dem med tillhyggen. Poliserna tvingades backa och kalla in en större styrka uppger P4 Stockholm. Ingen av poliserna skadades. Två personer greps, misstänkta för våldsamt upplopp.

Djurgården övertygade i premiären

Djurgården spelade sin första SHL-match för säsongen i går kväll, borta mot Leksand. Det blev en övertygande seger med siffrorna 5-2. Stockholmarna ryckte med tre mål inom loppet av fem minuter i andra perioden. Förväntade poängmakaren Jeff Tambellini svarade för två målgivande passningar och ett annat nyförvärv, Calle Ridderwall, spikade slutresultatet.

ANNONS

Löparfest på Lidingö i helgen

I helgen är det dags för Lidingöloppet. Löparfesten som består av ett flertal olika lopp startar redan idag och pågår till och med söndag. Deltagare och publik som kommer från stockholmshållet rekommenderas att lämna bilen i Ropsten då det alltid är körigt i trafiken på ön under Lidingöloppshelgen. Från Ropsten går gratisbussar i skytteltrafik till tävlingsområdet.

Mulet och risk för regn

Det blir mest mulet och tidvis regn under fredagen, enligt SMHI:s prognos. Temperaturen börjar närma sig höstnivå med 10-15 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.