ANNONS

Morgonkollen: Livsfarlig biltjuv åter på fri fot

Den 16-åriga biltjuven från västra Stockholm har rymt – igen. För övrigt har Stockholmspolisen haft en lugn natt utan ett enda grövre brott. Och du kan räkna med sol idag. Här har du nattens nyheter.
ANNONS

En 16-årig biltjuv utsätter andra för livsfara

Den 16-åriga biltjuven från västra Stockholm har rymt igen. Hans stölder av bilar och livsfarliga körningar har varit en följetong sedan snart ett år tillbaka. Han stjäl bilar, åker fast, hamnar på ungdomshem och sedan rymmer han för att göra nya brott. ”Han utsätter sig själv och allmänheten för livsfara när han kör bil” säger Anders Jacobsson vid polisen i Järfälla till SVT Nyheter Stockholm.

Det har hänt att pojken – som alltså saknar körkort – har kört i 229 kilometer i timmen och han har även kört mot färdriktningen. Flera av brotten har begåtts i Hässelby, Vällingby, Bromma och Järfälla.

Den 16-åriga pojken är just nu efterlyst i hela landet efter att han försvunnit från ett ungdomshem i Värmland. Han dömdes så sent som i april till ungdomsvård för grov vårdslöshet i trafik, grov stöld, grovt häleri samt flera fall av olovlig körning. Polisen säger till SVT Nyheter Stockholm att man misstänker att pojken redan gjort sig skyldig till fler brott på hemmaplan. I västra Stockholm stals en Audi Q5 natten till tisdag. Polisen varnar för pojkens framfart.

Fyra ungdomar rånade en ensam person

En man blev av med sin datorväska och ett armbandsur vid Björns Trädgård vid Medborgarplatsen på onsdagskvällen vid 19.30-tiden. Det var fyra ungdomar som tog tag i honom och lyckades ta hans saker innan han slet sig loss och sprang därifrån. Anmälaren såg inte vart ungdomarna tog vägen och ringde polisen bara några minuter efter rånte.

En lugn natt för Stockholmspolisen

Bara 634 brott har anmälts i Stockholmsregionen sedan igår kväll och natten har varit lugn. Bara 52 personer har blivit frihetsberövande i hela regionen.

– Det är precis som det brukar vara en normal lugn natt, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

ANNONS

Bland anmälningarna finns inte ett enda brott som polisen betecknar som grovt.

– De är rutinärenden som narkotikabrott, fylleri, stöld, misshandel… Det är ingenting större, säger Fredrik Andersson.

Fler blir av med körkortet av medicinska skäl

Färska siffror från Transportstyrelsen visar att antalet indragna körkort i Stockholms län ligger konstant på runt 4000 per år. De flesta får körkortet indraget på grund av en allvarlig trafiköverträdelse. Vanligt är också att mista körkortet på grund av rattfylla. Men några får sitt körkort indraget på grund av medicinska skäl och den gruppen ökade med 21 procent under 2015. Det skriver SVT Nyheter Stockholm.

Solchanser under dagen

Det blir molnigt under de första morgontimmarna, när de flesta tar sig till jobbet, men det klarnar upp och blir soligt vid 10-tiden. Du som är ledig kan ta en tur till stranden eller en park – utan ta med paraply. Vädersiterna spår växlande molnighet under hela dagen med stora chanser till sol. Temperaturen kommer att ligga mellan 21 och 18 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.