Morgonkollen: (M) vill inte ha SD-stöd och fortsatt mulet med regnskurar

Moderaterna vill inte ha SD-stöd, ytterligare en misstänkt våldtäkt på Finlandsfärja och molnen kommer ligga kvar över Stockholm under dagen.

SD-stöd inte aktuellt för Kinberg Batra (M)

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna och menar att de genom sina handlingar är ett rasistiskt part, uppger Dagens nyheter.

Jimmy Åkesson (SD) har tidigare sagt att moderaterna kommer att bli tvingade till samarbete med SD, något som Kinberg Batra säger sig inte vara intresserad av.

– Han vill ju ha uppmärksamhet. Men för mig är det inte aktuellt att inleda samarbete med dem, säger Anna Kinberg Batra till DN.

Misstänkt våldtäkt på Finlandsfärja

Flera polispatruller mötte upp Finlandsfärjan i Åbo på fredagskvällen för att gripa två finska män misstänkta för våldtäkt, skriver Aftonbladet.

Våldtäkten ska ha skett någon gång mellan torsdag och fredag kväll och larmet kom från personalen på färjan. De två männen ska ha förhörts under natten till lördag och förundersökningen fortsätter nu, enligt uppgift från den finska polisen.

Polisbil stals under razzia

När poliser var upptagna med en razzia vid Tranebergsbron natten till lördag passade en förbipasserande på att sno deras bil.

– Poliserna var tvungna att hjälpa till på annat håll. Bilen var obevakad varpå en man gick förbi som väl tyckte att ”här står den, den tar jag”. Och så gjorde han det, säger stationsbefälet Carin Wetterlöf till Aftonbladet.

Tack vare bilens GPS-system kunde både bilen och biltjuven hittas efter en timme. Personen var både berusad och drogpåverkad och misstänks nu för flera brott.

Händer i dag

25manna tävlingen fortsätter i Gömmareskogen, Huddinge, i dag, startskottet för de individuella tävlingarna går klockan 09.

Hässelbyloppet kör sin 29:omgång med start och mål vid Hässelby IP.

Mulet med regnskurar 

Det är en mild morgon och temperaturen håller sig runt 8 till 10 grader i Stockholm, till natten sjunker temperaturen bara något lägre. Det blir mulet och tidvis skurar med nordostlig vind, enligt SMHI.

Blåsten har dragit förbi men fortfarande finns klass 1 varning på farvattnen utmed kusten.