Morgonkollen: Man föll från fönster – och flickas död JO-anmäls

morgonkollen
Myndigheterna JO-anmäls efter att asylsökande flicka hittats mördad i Hökarängen.
Man föll från fönster på Kungsholmen, myndigheterna JO-anmäls efter att asylsökande flicka mördats och i dag blir det mulet i Stocholm. Här är Morgonkollen lördag.


Man föll ut från fönster
Vid 00.10 natten mot lördag larmades polisen om att en man trillat ut från ett fönster i ett flerbostadshus på Kungsholmen. Mannen ska ha suttit i fönstret innan han trillade, och uppgifter pekar också på att han hängt i en vajer. Mannen fördes till sjukhus med ambulans med oklara skador, men var vid medvetande och andades när polisen kom. Det finns inga uppgifter om hur högt han föll i dagsläget. En del personer fanns på platsen.
– Vi har varit på plats och pratat med några personer runtomkring, men vi behöver prata mer med personer för att ta reda på vad som hänt. Innan vi börjar prata om omständigheterna så måste vi utreda vad som hänt, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen på lördagsmorgonen.


Myndigheterna JO-anmäls – efter att asylsökande flicka mördats
Dagens nyheter skriver att samtliga inblandade myndigheter vid fallet med den mördade, asylsökande flickan i Hökarängen i slutet av maj, nu JO-anmäls. Flickan hittades mördad i ett skogsparti. Det är det Nationella kompetenscentret vid länsstyrelsen i Östergötland, som har regeringens uppdrag att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck, som står bakom JO-anmälan, enligt DN.
De vill nu veta vad de involverade myndigheterna visste om kvinnan, och hur de agerade på informationen. Anmälde de till Socialtjänsten att hon var gift, trots sin låga uppgivna ålder?Kvinnan uppgav att hon var 16 år när hon sökte asyl i Sverige hösten 2015 och att hon formellt var gift med en 38-årig man. I juni anhölls och häktades den unga kvinnans 38-årige make i sin frånvaro, skäligen misstänkt för mordet. Båda kommer ursprungligen från Afghanistan.

Läs mer: Man häktad för mordet i Hökarängen

Patient fick fel medicin – avled
En patient på äldreboendet Koppargården i Vällingby fick fel medicin, och avled sedan. Detta skriver DN. Patienten fick av misstag kvällsmedicin som tillhörde en annan patient, som tidigare bott i rummet. Misstaget upptäcktes morgonen efter när man inte kunde väcka patienten. Det blev transport till S:t Görans sjukhus, men patientens liv kunde inte räddas, skriver tidningen. Äldreboendet har nu gjort en Lex Maria-anmälan.


Och så vädret…
I dag blir det mulet i Stocholm, och temperaturen håller sig runt fyra grader, enligt SMHI. Till en början blir det mest uppehåll, men från i eftermiddag lite regn här och var. Från söndag morgon allmänt regn. Längs kusten tidvis frisk vind.