ANNONS

Morgonkollen: Man klättrade i ledningar – trafiken stängdes av

En man klättrade i natt runt i stolpar, träd och i spårvagnens kontaktledningar runt Hamngatan i centrala Stockholm. Trafiken stängdes av och mannen kunde omhändertas av polisen vid 02-tiden.
En man klättrade i natt runt i stolpar, träd och i spårvagnens kontaktledningar runt Hamngatan i centrala Stockholm. Trafiken stängdes av och mannen kunde omhändertas av polisen vid 02-tiden.
En man som gick bärsärk och stoppade trafiken, premiär för Parkteatern och blåsigt kring kungen som kritiserar Nobel Center. Här är natten och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Man klättrade i ledningar och stolpar – stoppade trafiken:

Under natten stängdes spårvägstrafik och bilvägar i centrala Stockholm av eller leddes om då en man gått bärsärk runt Hamngatan skriver TT. Mannen ska ha klättrat runt i träd, stolpar och till och med i spårvagnens högspänningsledning. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och vid 02-tiden kunde mannen omhändertas.

Många snatterier under gårdagen:

Strax efter klockan 20 igår kväll ryckte polisen ut till ett matvaruhus i Nacka efter att två personer blivit påkomna med att snatta varor. Den ena kvinnan har vid upprepade tillfällen fuskat med självscanningen. Under gårdagen beordrades polisen i länet till butiker vid ett trettiotal olika tillfällen sedan personer ertappats med att stjäla varor.

Parkteatern har börjat:

Startskottet för sommarens Parkteater gick igår kväll i Vitabergsparken på Södermalm då urpremiären av årets huvudföreställning musikalen Trollflöjten 2.0 kickade igång. Flera tusen personer hade kommit till parken för att se och lyssna på föreställningen vilken inleddes av Parkteaterchefen Sissela Kyle själv. Trollflöjten spelas även i kväll klockan 19 i Vitabergsparken. Sommarens porgram hittar du här. Alla föreställningar är gratis.

Kungens kritik mot Nobel Center

Kungen kritiserade igår i Dagens Nyheter Nobel Center för att vara för stort och ligga på fel plats. Drottning Silvia föreslog också en folkomröstning om projektet i DN:s intervju. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och på twitter och i andra sociala medier kritiserar nu både politiker och privatpersoner kungahuset hårt för att lägga sig i redan demokratiskt fattade beslut.

Första rättegången om misstänkt terrorresa:

ANNONS

En 25-åring åtals just nu vid Attunda tingsrätt misstänkt för att ha försökt ta sig in i Syrien för att ansluta sig till extremistgruppen Nusrafronten vilken har kopplingar till al-Qaida, skriver Sveriges Radio. Sedan 1 april är det olagligt att resa i syfte begå terrorbrott. Svensken greps i Turkiet i mitten av april och det är första gången som den nya lagen prövas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.