Morgonkollen: Man skjuten i natt och nya sömnråd från expert

Stockholm.
Stockholm.
En man sköts med flera skott i natt, cykeltävling fortsätter stänga vägar och expert ger nya sömnråd – Ta inte sovmorgon på helgen!

Man skjuten i Sundbyberg

En 25-årig man sköts med flera skott under natten i Rissne. Larmet kom till polisen strax efter klockan 23 på lördagskvällen och polisen var på plats för att säkra spår och har förhört vittnen, uppger DN.

Den skottskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus men ska inte vara allvarligt skadad enligt polisen. Händelsen utreds som försök till mord.

Stulen bil brann

Räddningstjänsten släckte en bilbrand på en utomhusparkering i Kista på lördagskvällen. Enligt polisen ska bilen ha varit anmäld stulen på Kungsholmen två dagar tidigare.

Nya råd: – Sov inte ut på helgen!

Hur länge sov du i dag? Nu gäller nya sömnråd, återhämtar du dig på helgen och sover ut, då är risken att du blir ännu tröttare.

– Vill du bli mindre trött är det en sak som gäller; det är rutiner varenda dag, hela veckan, speciellt om du har sömnproblem, säger sömnexperten Bjørn Bjorvatn, vid norska kompetenscentret för sömnsjukdom, enligt DN.

Trafiken: Velothon stänger vägar under söndagen

Cykelloppet Velothon fortsätter även idag men är nu inte bara begränsat till Kungsholmen. I dag kommer cykelloppet gå från Rålambshovsparken söderut genom Nacka, Tyresö, Haninge, Nynäshamn och Huddinge.

Vissa vägavsnitt kommer att vara avstängda mellan klockan 07:00 till 15:20, för mer information om exakta vägar och tider hittar du här.

Väder: Molnigt men fortsatt varmt

Tidvis klart med ökad molnighet är prognosen för östra Svealand denna söndag. Men värmen håller i sig enligt SMHI och temperaturen kommer att ligga mellan 20 till 24 grander.