ANNONS

Morgonkollen: Massavhopp bland brandmän

23 av 25 brandmän hotar att säga upp sig efter lönesänkningar i Bro.
23 av 25 brandmän hotar att säga upp sig efter lönesänkningar i Bro.
Två personer utsattes för rånförsök i Botkyrka under onsdagskvällen.
Två personer utsattes för rånförsök i Botkyrka under onsdagskvällen.
Två personer är gripna efter skjutningen i Grisslinge, Värmdö.
Två personer är gripna efter skjutningen i Grisslinge, Värmdö.
Slakthusområdet
Så här kan Slakthusområdet komma att se ut.
Läraren Emma Sandström hoppas ta hem segern i helgens mello - i Finland.
Läraren Emma Sandström hoppas ta hem segern i helgens mello - i Finland.
Rånförsök i Botkyrka, två gripna efter Värmdöskjutning och brandmän i Bro hotar att säga upp sig efter att ha fått lönen kapad med 30 procent.
– Katastrof, säger Magnus Sjöholm på Brandmännens Riksförbund.
Det är några av torsdagsmorgonens rubriker.
ANNONS

Rånförsök i Botkyrka

En person utsattes under onsdagskvällen för ett rånförsök på Albyvägen i Botkyrka. Förövaren, som var maskerad med halsduk, hotade offret med kniv och försökte ta dennes väska. När han inte lyckades sprang han mot tunnelbanan. Hundpatruller sökte vid 22-tiden efter honom. Tidigare samma kväll utsattes en kvinna för ett rånförsök vid tunnelbanan i Alby, då en person försökte slita av henne jackan.

Brandstationen i Bro hotas av uppsägningar

Ett nytt kollektivavtal inom Attunda brandkår sänker deltidsbrandmännens löner med 30 procent. Nu hotar 23 av 25 brandmän i Bro att säga upp sig.
– Vi varnade för en katastrof, säger Magnus Sjöholm på Brandmännens Riksförbund till Mitt i Upplands-Bro, där du kan läsa mer. 

”Vi varnade för en katastrof”

Två gripna efter Värmdöskjutning

En man blev under onsdagseftermiddagen skjuten i benet på en parkering i Grisslinge i Värmdö. Förövarna flydde från platsen i bil, men efter en dramatisk biljakt under kvällen kunde polisen gripa två personer misstänkta för brottet

Grönt ljus för omvandling av Slakthusområdet

4 000 bostäder, 70 förskoleavdelningar, en skola, restauranger och nöjesliv. Så ska Slakthusområdet förvandlas från industriområde till en levande stadsdel. Snart godkänner stadsbyggnadsnämnden programförslaget för området. Mitt i kan berätta hur det kommer att se ut.

Musikläraren Emma vill ta hem Eurovision – åt Finland

Bättre än Michael Jackson. Så beskrivs musikläraren Emma Sandström på Östermalmsskolan av sina elever. På lördag tävlar hon i finska melodifestivalen – där hon är segertippad.
– Det känns jobbigt att säga högt, men jag är faktiskt förhandsfavorit, säger 26-åringen, som tills för något år sedan levde ett stilla liv i en finsk småstad. Tror du att hon kan vinna? Lyssna själv!

Mulet med solchanser

Torsdagen blir mulen med 2-5 plusgrader. Vid lunchtid kan dock solen titta fram. Vinden blåser in från väst med 12 m/s, men avtar under dagen. 

God morgon!

ANNONS