Morgonkollen: Matsvinn blir skolmat

Matsvinn ska bli skolmat i Husby.
Matsvinn ska bli skolmat i Husby.
Matsvinn blir till skolmat i Husby, Järfällason vann Oscars och det är svårt att rekrytera poliser till de mest utsatta områdena i länet.
Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

Järfällason tog hem Oscarstatyett

Under uppväxten i Järfälla gjorde Linus Sandgren egna Indiana Jones-
filmer med en super 8-kamera, berättar han för DN.

I natt vann han en Oscars i kategorin ”Bästa filmfoto”.

– Jag älskar er, ni är mitt allt, sa Linus Sandgren på svenska i sitt tacktal, skriver SvD.

”En man som heter Ove” blev utan statyett under nattens gala.

Svårt att rekrytera poliser till utsatta områden

Polisens satsning Mareld har som syfte att bekämpa grova brott i de mest utsatta områdena i Stockholms län. Men det är svårt att rekrytera poliser till projektet, skriver SVT Nyheter, och alla 300 tjänster är efter ett halvår ännu inte tillsatta.

– Vi har en begränsad resurs och vi är hårt ansatta just nu. Vi skulle behöva bli betydligt fler poliser, framför allt i yttre tjänst, säger Ulf Johansson, regionspolischef i region Stockholm till SVT.

Kastad mat blir skolmat i Husby

Sopköket använder matsvinn från butiker när de lagar mat. Nu ska Sopköket ta över Fryshusets skolkök i Husby, skriver DN.

– Projektet i Fryshuset Husby ska lågt räknat bidra till att minska matsvinnet med 3,7 ton, skänka nästan 2.000 måltider och ge jobb till minst två arbetslösa kvinnor från området, säger Filip Lundin, en av de som driver projektet, till DN.

Och så vädret

Det verkar som om solen inte tittar fram bakom molnen över Stockholm i dag och framåt kvällen blir det regn enligt SMHI:s prognos.

God morgon!