ANNONS

Morgonkollen: Trafikproblem på både väg och tunnelbana

Skärmarbrink tunnelbanestation på linje 17 från Skarpnäck till Gullmarsplan är i behov av upprustning.
Vagnfel vid Slussen störde tunnelbanetrafiken under tisdagsmorgon, uppger presstjänsten.
Vagnfel störde tunnelbanetrafiken under morgonen. Morgonens trafikproblem på E4 och E18 i de flesta fall avhjälpta. Misstänkt inbrottstjuv gripen.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholmsområdet.
ANNONS

Fel på röd linje

Ett tillfälligt trafikstopp skedde vid 07:04 på grund av ett vagnfel vid Slussens tunnelbanestation. Ett tåg kunde inte stänga ett dörrpar, uppger SL. Det fick följdverkningar för tågtrafiken på röd linje 13 och 14 under morgonen. SL:s pressjour tillbakavisade först att tåg varit inställda och hänvisade till fel på hemsidan, men återkom vid 10-tiden med information om att det varit rörigt. Vissa tåg hade vänt tidigare än slutstation.

– Framför allt var det resenärer som rest från Mörby som drabbades när tåg istället vände vid Tekniska högskolan. Längsta förseningen var 17 minuter, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Trafikhinder på E18 och E4

Flera fordonshaverier orsakade på tisdagsmorgonen trafikstörningar på E18 och E4 i Stockholmsområdet. I flera fall fick det stor påverkan på framkomligheten, enligt Trafikverket. Strax före 09 flöt trafiken bättre igen. Enligt trafikverket kvarstod dock problemen med en lastbil på E4 vid trafikplats Västertorp i riktning mot Södertälje.

Inbrottsvåg i Stockholm

Polisen uppger att det har varit en ”jättelugn” natt i Stockholmsområdet. Däremot anmäldes 20 inbrott mellan kl.14 och 20 på måndagen. Vid halv fem-tiden kunde en misstänkt inbrottstjuv gripas i Handen i Haninge efter att ha blivit påkommen med att försöka ta sig in i en fastighet.

Lokaltidningen Mitt i har skrivit om att många adresser i Söderort har drabbats av inbrottsvågen. Ingen har då kunnat gripas, men i ett fall där fyra män blev upptäckta i en bostad kastade en av dem en dator på husägaren innan de flydde.

Hells Angels har etablerat sig i Huddinge

Lokaltidningen Mitt i kan avslöjar att Hells Angels flyttat in i en fastighet i Huddinge efter en kommunal miss. Kommunen har jobbat hårt för att inte kriminella grupperingar ska kunna etablera sig där.

Busväder drabbade flygtrafiken

Ett blött snöfall på måndagskvällen ställde till det för flygtrafiken på Arlanda. Ett 30-tal avgångar ställdes in, enligt P4 Stockholm. Snöröjarna hann inte med och när problemen var som störst gick endast en start- och landningsbana att använda. Följdförseningar ska ha drabbat flygtrafiken resten av kvällen.

Och vädret i dag…

Det blir mulet och ett par plusgrader i Stockholmsområdet i dag, enligt SMHI. Ingen snö väntas under dagen. Framåt kvällen klarnar det upp och temperaturen sjunker.

I Norrtälje är det svårt väglag. SL varnar därför för förseningar i busstrafiken på upp till tio minuter under tisdagsmorgonen.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.