ANNONS

Morgonkollen: misstänkt pulver hittat i postterminal

Arkivbild.
Arkivbild.
Polisen undersöker ett misstänkt pulver som hittats i Årstas postterminal. Nya Karolinska blir dyrt att driva. I övrigt rullar kollektivtrafiken på bra, brandkåren rapporterar om få bränder och det väntas fortsatt varmt väder. Här är nattens och morgonens nyheter från hela Stockholm.
ANNONS

Misstänkt pulver i Årsta:

Larmet från Årsta postterminal kom till räddningstjänsten vid halv sex i morse. Ett misstänkt pulver ska ha hittats i brevsorteringen, skriver polisen på sin hemsida. Polis och räddningstjänst kom till platsen, och strax före sju ska polisen ha isolerat pulvret och skickat iväg det för analys. Enligt polisen ska de första uppgifterna peka på att ingen har exponerats för pulvret.

Dagens Nyheter rapporterar samtidigt om en liknande händelse på en postterminal i Stokke i Norge. Där ska ett vitt pulver också ha läckt ut från ett paket och personal där ska ha upplevt klåda och sveda i ögon. 44 personer på den norska postterminalen ska ha tagits till sjukhus för kontroll.

Enligt Sveriges radio ska dock personalen i Årsta fått återgå till sina arbeten.

Nya Karolinska dyrt att driva:

I går invigdes första sjukhusdelen av Nya Karolinska Solna (NKS). Enligt Dagens Nyheter kommer det bli dyrt att driva sjukhuset. Driftskostnaderna ska gå från 475 miljoner kronor år 2019 till 1,2 miljarder kronor år 2039.

Enligt DN ska nuvarande Karolinska i Solna kosta 50 miljoner om året att driva. Något som får Miljöpartiet att kräva att avtalet om driften på NKS rivs upp. Finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) säger dock till DN att driftkostnaden är rimlig då fler tjänster ingår i NKS avtal än i de andra sjukhusens. Dessutom tycker han att det är rimligt att kostnaderna räknas upp med konsumentprisindex.

Få bränder:

Ett par containerbränder, en markbrand i Värmdö och en torrkokning i en lägenhet i Sundbyberg. Så sammanfattar Storstockholms brandförsvar torsdagskvällen i huvudstaden. Vid midnatt ska inga personskador ha rapporterats in till brandkåren.

ANNONS

Kollektivtrafiken rullar på:

Enligt SL ska det inte vara några större oplanerade störningar i kollektivtrafiken på fredagsmorgonen. Det enda är på Kårstalinjen där hastighetsnedsättningar mellan Frösunda-Ekskogen orsakar förseningar på 3-5 minuter.

Många studenter på stan:

Studenter från 45 gymnasieskolor i länet springer ut på fredagen. I citykärnan kring Sergels torg är det förbjudet att köra lastbilsflak med studenter på. Men på övriga gator i Stockholm får flaken köra vilket kan medföra en del störningar i trafiken. Utspringningarna börjar redan vid 10.00 och slutar vid 15.00.

På med badkläderna:

Det är badläge under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen i Stockholm. Temperaturen väntas komma upp i 27 grader, men vid 15.00 mulnar det enligt SMHI. Och klockan fyra väntas regn i stora delar av länet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.