Morgonkollen: Ny misstänkt skottlossning

Mulet, men det kan bli sol senare i dag.
Mulet, men det kan bli sol senare i dag.
Misstänkt skottlossning, oroliga polismän och felplacerade elever – här är kvällens och nattens händelser i länet.

Misstänkt skottlossning i Jakobsberg

Vid 17-tiden på tisdagskvällen (21/3) fick polisen in samtal om att någon körde bil vårdslöst i Jakobsberg, och därefter att skott avlossades. Flera polispatruller åkte till platsen och spärrade av ett område vid en gångtunnel, där vissa fynd gjorts.

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska skottväxling ha skett mellan personer i olika bilar, som enligt polisen också ska kört på två gångvägar.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och vapenbrott.

Poliser kan behöva skjutsas till polishus i Rinkeby

Nya polishuset i Rinkeby ska klassas som skyddsobjekt – med skottsäkra fönster, plåtförstärkta väggar och staket. Och poliserna kan behöva skjutsas till och från sin nya arbetsplats.

– Det finns en oro bland personalen över att arbeta i ett polishus i Rinkeby. Vi förstår den oron, särskilt handlar den om hur man på ett säkert sätt kan ta sig till och från sin arbetsplats. Jobbar man i Järva som polis blir man igenkänd, säger Christoffer Ersenius, lokal fackordförande för polisområde Rinkeby till Mitt i.

Botkyrkaelever placerades bland utvecklingsstörda

Ett 30-tal elever i Botkyrka kan av misstag ha placerats i särskolan. Det uppger Skolinspektionen som funnit allvarliga brister i kommunens arbete med särskolorna.

– Om en elev blir placerad i särskolan så begränsar det möjligheter till utbildning och arbete, säger Kjell Gyllenswärd, utredare vid Skolinspektionen till P4 Stockholm.

Rök ska stoppa klädtjuvar

I Vällingby centrum har en butiksägare tröttnat på rån och inbrott. Nu provar hon ett larm som fyller lokalerna med rök. ”Först börjar det pipa med några sekunders mellanrum. Sedan blir tjutet mer ihärdigt. Plötsligt börjar röken bolma ut ur maskinen ovanför kassan. Och det går snabbt”.

– Kunder har kommit in och frågat hur det går och hur det är inbrotten, säger butikschefen Camila Nadal till Mitt i.

Vädret

Först blir det mycket moln och lokalt någon regnskur. Under dagen minskad molnighet från nordväst vilket kan betyda lite sol. Temperaturen under dagen blir  5-10 grader, uppger SMHI.