ANNONS

MORGONKOLLEN: 100-åringar får inte plats

Morgonkollen lördag.
Morgonkollen lördag.
100-åringar får inte plats på äldreboende, Stockholmsväljarna sviker Moderaterna, två knivskars lindrigt i Stureby och dagen är fullspäckad av evenemang.
Här är morgonens och nattens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Två knivskurna i Stureby

Två personer skadades lindrigt efter att ha knivskurits i samband med ett bråk i tunnelbanan på fredagskvällen. Bråket började i en tunnelbanevagn och fortsatte sedan på perrongen i Stureby, står att läsa på Aftonbladet.se. När polisen kom till platsen var två personer kvar och de fick föras till sjukhus med lindriga skador i benen, rapporterar SVT.

Stockholmsväljarna sviker Moderaterna

Väljarstödet i för Moderaterna i Stockholm, där partiet traditionellt varit starka, har minskat rejält sedan i januari, det berättar Ekot i dag.
Partiet har gått från 27,1 procent i början av året till att nu ligga på 20,6 procent. I samma mätning har Centerpartiet ökat med 3,4 procentenheter.

Över 95 år men får ingen plats

Flera personer över 95 år nekades plats på äldreboende i Botkyrka förra året. Hög ålder är ingen garanti för plats. Vård- och omsorgsnämndens ordförande Tuva Lund (S) tänker att trygghetsboenden kan vara lösningen på problemet, men oppostionen menar att det går för sakta att få fram boendena.

Landstinget vill veta vart du tänker flytta

Nu ska Stockholms läns landsting kartlägga länets befolkning. De styrande politikerna har satt igång en utredning och landstingsrådet Anna Starbrink (L) vill bland annat veta hur gamla vi är och vart vi tänker flytta.

Tvärbanan är avstängd

I dag startar den sex månader långa avstängningen av tvärbanan mellan Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand. Orsaken till avstängningen är att banan ska få ett nytt signalsystem och nya vändspår. Ersättningsbussarna som sätts in som komplement till tvärbanan kommer att medföra längre restider.

Stor våffelguide!

Jungfru Maria är med barn! Därför firar vi Våffeldagen i dag. Här är en matig guide till Stockholms godaste våfflor.

Tunnellopp, invasion från Hälsingland och landskamp

33 159 löpare ska trängas i underjorden i dag. Det har blivit dags för första och sista upplagan av det 7,6 kilometer långa loppet Stockholm Tunnel Run Citybanan.

I dag avgörs också SM-finalerna i bandy för damer och herrar. I damfinalen möts Västerås och Kareby medan det i herrarnas dito står mellan Bollnäs och Edsbyn. Ett derby på Tele2-arena som enligt Radiosporten innebär ett 50-tal bussar fulla av tillresta supportrar från Hälsingland.

Och herrfinalen hinner knappt ta slut innan Sveriges fotbollsherrar VM-kvalar mot Vitryssland på Friends arena. 18.00 börjar den matchen.

ANNONS

Det blir en solig lördag…

Enligt SMHI:s prognos och mitt på dagen blir det temperaturer uppemot 15 grader celsius.