ANNONS

Morgonkollen: Mordförsök i Sollentuna

Regnet vräker ner över Stockholm för första gången på länge.
Regnet vräker ner över Stockholm för första gången på länge.
Skottlossningar på flera håll i Stockholm, hälsomottagningar läggs ner och regnet öser ner över Stockholmarna. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.
ANNONS

Mordförsök i Edsberg, Sollentuna

Vid 01-tiden i natt fick Polisen in ett flertal samtal från personer som sade sig ha hört skottlossning i Edsberg i Sollentuna.

Polisen undersökte senare ett område runt en bensinmack i Edsberg. Väl på plats hittades tomhylsor och Polisen påbörjade en teknisk undersökning av området och två personer togs in på förhör.

– Vi har inga misstänkta men har tagit in två målsägare till stationen. Ingen är skadad, men rubriceringen har ändrats från grovt vapenbrott till försök till mord, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

I samband med den tekniska undersökningen av platsen ska även en bil ha undersökts.

Skottlossning i Kungens kurva

Vid 01.30 tiden påträffade Polisen ett fordon vid vägkanten i närheten av Kungens kurva som hade fått punktering och krockat.

I samband med att polisen undersökte fordonet hörde poliserna på plats skottlossning från ett skogsparti i närheten.

En hundpatrull tillkallades och sökte igenom området men hittade ingenting.

ANNONS

– I nuläget har vi ingen misstänkt och ingen har påträffats skadad, säger Mats Eriksson.

Hälsomottagningar läggs ner

Tre hälsomottagningar i länet kan komma att stängas ner, skriver Sveriges Radio. Sjukvårdsförvaltningens beställarkontor föreslår nämligen att man med kort varsel stänger ner specialistmottagningarna i Södertälje, Handen och Järva i syfte att spara pengar – en besparing som skulle ge 20 miljoner på årsbasis.

Ölfest i Kungsan

I dag inleds ”Hela Sveriges Oktoberfest” i Kungsträdgården i Stockholm. I dagarna tre kan den som vill (och är över 18 år) ta del av musik, tyska delikatesser och öl på bayerskt vis mitt i centrala Stockholm.

Vädret

I dag bjuds stockholmarna inledningsvis på ett mulet och regnigt väder som senare drar bort österut mitt på dagen. Mot eftermiddagen väntar ganska mycket moln och ca 15 grader, och senare mot kvällen spricker molntäcket upp.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.