Morgonkollen: Mordförsök i Vårby

Blod och krossat glas på brottsplatsen i Vårby
Krossat bilglas och blods spår efter mordförsöket i Vårby gård på lördagskvällen.
Blod och krossat glas på brottsplatsen i Vårby
Mordförsök i Vårby, äldre på Värmdö ska slippa containerboendet snabbare och nu kräver politikerna svar efter Mitt i:s granskning av svettnotan. Här är söndagens morgonkoll.

Mordförsök i Vårby

Polisen fick larm om skottlossning i Vårby gård strax innan klockan 21 på lördagen. En stund senare kom en man med skottskador in till ett närliggande sjukhus.

Tre personer har tagits in till förhör, men ingen av de är misstänkta, i stället hoppas polisen de kan ha uppgifter om vad som har hänt.

Brottsplatsen, en parkering bakom en skola, var avspärrad under kvällen för teknisk undersökning. På platsen fanns även en bil med skador som troligen kom från skottlossningen.

 Äldre lovas kortare tid i containrar

De boende på Gustavsgårdens äldreboende i Värmdö kommun skulle bo i containrar i tio månader på grund av renovering. Men nu ändrar sig kommunens politiker, skriver svt.

– Längst blir det cirka två till tre månader, säger Jan Dolk (KD) till svt.

Svettnotan: Politiker kräver svar

Hundratals stockholmare har de senaste åren rest till Köpenhamn för att få behandling mot extrem svettning. Efter Mitt i Stockholms granskning blir frågan nu politisk och kommer att tas upp i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd.

Läs artikeln: Efter svettgranskningen: Politiker kräver svar

”Fika för alla” firade ett år

Några vänner på söder tog med sig kaffe och bullar till Björns trädgård och skapade mötesplatsen ”Fika för alla”. I helgen firade de ett år och Mitt i var på plats: Mötesplatsen ”Fika för alla” firar ett år.

Mulet söndagsväder

Söndagen blir mulen med lokaldimma och temperaturen håller sig mellan noll till några minus grader. Under natten till måndag rör det sig däremot upp mot några plusgrader.

Du har väl inte glömt svara på Mitt i Sportens enkät?

Här hittar du den: Vill du ha OS i Stockholm 2026?