ANNONS

Morgonkollen: Norrsken och trafikkaos i Stockholm

Under natten har norrsken synts över Stockholm (bilden är från ett tidigare norrsken i huvudstaden).
Under natten har norrsken synts över Stockholm (bilden är från ett tidigare norrsken i huvudstaden).
Norrsken och solsken över huvudstaden, inlåsta turister och väntat trafikkaos. Det är några av nattens och morgonens hetaste nyheter.
ANNONS

Turister låstes in på växlingskontor

Ett vittne såg på tisdagskvällen två kvinnor som rörde sig inne på ett stängt växlingskontor vid Skanstull. När polisen kom till platsen visade det sig att damerna var turister som hade låsts in på kontoret.

– De stod och väntade på betjäning när de av någon outgrundlig anledning blev inlåsta, säger Albin Näverberg, pressinformatör på polisen till Mitt i.

Väktare fick ut kvinnorna från kontoret och de båda ska ha varit oskadda.

Bilbränder i Söderort

I Stockholm har brandkåren släckt brinnande bilar på en parkering i Bagarmossen. Enligt räddningstjänsten ska en av bilarna ha börjat brinna och elden spred sig sedan till två andra fordon. Det är oklart om branden var anlagd.

Norrsken över Stockholm

Det syntes norrsken över Stockholm i natt, rapporterar Aftonbladet. Väderfenomenet är vanligast i norra Sverige, men enligt tidningen syntes skenet inte bara i Stockholm, utan så långt ner som i Trelleborg. Har du bilder på norrskenet i Stockholm – skicka gärna till oss här https://mitti.se/tipsa/

Trafikkaos väntar vid statsbesök

ANNONS

Under onsdagen och torsdagen kommer USA:s vicepresident Joe Biden på Stockholmsbesök. Besöket kommer att ställa till med en hel del problem i trafiken.

Vägarna till och från Arlanda kommer att påverkas under dagarna, men det är främst Stockholms innerstad som får ta smällen. Där stängs stora delar av city av för trafik 07.00 på onsdagen. Stockholms stads trafikkontor uppmuntrar alla att åka tunnelbana inne i stan eftersom det kommer att ta längre tid att köra bil, åka buss, gå och cykla de kommande två dagarna.

Bombhot mot polisen var ofarligt

I går eftermiddag spärrades Bergsgatan på Kungsholmen av då ett misstänkt föremål hittats utanför polishuset. Föremålet undersöktes och det kunde under kvällen konstateras att föremålet var ofarligt. Men misstankar om olaga hot kvarstår, enligt polisen.

Busstrafik läggs om, men t-banan kör i tid

Under natten har tunnelbanan mot Akalla och Hjulsta stått still, men sedan 05:35 ska trafiken vara igång på blå linjen. I övrigt ska det inte vara några större förseningar i t-banenätet. Bussarna i innerstan får omlagda rutter på grund av Bidens besök och SL varnar för långa restider.

Lämna jackan hemma – sommaren fortsätter

Under onsdagen fortsätter det strålande vädret i Stockholm. Sol och topptemperaturer på 24 grader utlovas av SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.