Min lokala hjälte

Morgonkollen: Tågförseningar efter urspårning

Det brinner på ett asylboende i Sigtuna. Polisen fick larmet vid kl.01.51 natten mot fredag.
Det brinner på ett asylboende i Sigtuna. Polisen fick larmet vid kl.01.51 natten mot fredag.
Förseningar och inställda tåg i fjärrtågtrafiken söderut.
Brand på ett asylboende i Sigtuna.
Och gående kvinna påkörd i Järfälla.
Här nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Larmet om branden på asylboendet i Sigtuna ska ha kommit in kl.01:51 natten till fredag. Ingen människa ska ha kommit fysiskt till skada.

– Personalen upptäckte det och fick ut alla därifrån, förklarar vakthavande befäl Jens Mårtensson vid Stockholmspolisen.

Räddningstjänsten håller fortfarande på med eftersläpningsarbetet, enligt Mårtensson. Han uppger att polisen kommer att göra en teknisk undersökning senare i dag eller i morgon beroende på när det är möjligt på grund av eftervärmen från branden. Polisen rubricerar ärendet som grov mordbrand.

Polisen har fått in flera larm om misstänkt skottlossning i Sollentuna, enligt SVT Stockholm. Första samtalet om skottlossning på Malmvägen ska ha kommit in till polisen vid 21-tiden på torsdagskvällen. Polisen har inte hittat någon skadad person eller några tomhylsor på platsen och ska därför avbrutit insatsen, enligt SVT.

En kvinna har blivit påkörd när hon gick på Brantvägen i Jakobsberg, enligt polisen. Kvinnan är förd till sjukhus med okända skador, men ska ha varit vid medvetande. Olyckan skedde vid 7-tiden på fredagsmorgonen.

Se upp för stillastående lastbil på E4 mot Stockholm vid Frösunda backen. Ett körfält stängs av vid åtta-tiden när fordonet ska bärgas, enligt P4 Stockholm.

Problem i fjärrtågtrafiken söderut från Stockholm mot Nässjö/Malmö, uppger Trafikverket. Förseningar och inställda tåg att vänta. Ett arbetsfordon har spårat ur i Mjölby och det dröjer innan det kan bärgas. Enligt Trafikverkets prognos ska bärgning och reparationsarbete vara klart först till lördagens morgontrafik.

Vädret… blir mulet med risk för regnskurar i Stockholm så här på fredagen. Räkna med att det blir lite ruggigt med endast runt sju plusgrader. I helgen ser det ut att bli ungefär likadant väder.

Till sist: För att få lite fredagsfeeling börja prenumerera på Mitt i:s fredagspepp-mejl med läsvärda artiklar och helgtips. Helgen erbjuder bland annat övernattning för gosedjur på Sollentuna bibliotek och mogendans i Alviks kulturhus.

Godmorgon!