Min lokala hjälte

Morgonkollen: OS-hjältar firas i Kungsan

Svenskt jubel efter OS-silvret i damfotboll. Idag firas de tillsammans med andra OS-medaljörer i Kungstrådgården med start cirka klockan
Svenskt jubel efter OS-silvret i damfotboll. Idag firas de tillsammans med andra OS-medaljörer i Kungstrådgården med start cirka klockan
Hyllningsparty för våra OS-hjältar, bilbrand, misshandel, gängbråk och en hel gata fylld med böcker. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

OS-firande i Kungsträdgården

Nu ska OS-hjältarna firas ordentligt i Kungsträdgården med start klockan 17.30 på söndagen. Medaljörerna ankommer cirka 18. Damlandslaget i fotboll finns på scenen tillsammans med flera andra medaljörer från Rio, inte minst Sarah Sjöström som tog guld på 100 meter fjärilsim.

Bilbrand i Upplands Väsby

Ännu en av många bilbränder i länet den senaste tiden inträffade klockan 21.07 på lördagskvällen på Bryggerivägen i Upplands Väsby. Det var ingen risk för spridning av eldsvådan.

Misshandel på Södermalm

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen knivskars en person på Götgatan. Skadan visade sig vara lindrig och polisen grep den troliga gärningsmannen.

Stort gängbråk i Solna

Polisen larmades strax efter klockan 21 på lördagskvällen om att ett stort gängbråk pågick vid en busshållplats på Hagalundsgatan i Solna. En person hade blivit huggen i benet. Sex eller sju yngre män hade lämnat platsen innan polis anlände. En taxiförare var också inblandad. Polisen ska nu utreda om grov misshandel föreligger.

Världens längsta bokbord

Stockholms kulturfestival avslutas idag söndag med bokfest på Drottninggatan. Där anordnas för 26:e året världens längsta bokbord mellan klockan 11-18. Det finns fler än 600 bokfyllda bord i dubbla rader.

Räkna med regn

Söndagsvädret blir mulet med regnskurar, främst under kvällen och natten.