Morgonkollen: Två gripna för smitningsolycka

Stockholm natt
Här är natten nyheter i Stockholms län.
Två personer har gripits efter smitningsolyckan på Järvafältet i måndags. Vi stockholmare är sämst på att sortera matavfall, men nu ska bli ändring på det.
Här är morgonens nyheter i länet.

En person vårdas med allvarliga sedan den blivit påkörd med motorcykel på en grusväg på Järvafältet, vid Eggeby gård. Olyckan inträffade vid 16.45 på måndagsseftermiddagen. Föraren lämnade olycksplatsen till fots. Den som blev påkörd skadades allvarligt och hämtades med ambulanshelikopter. Motorcykeln visade sig vara stulen.

När polisen kom dit greps en man misstänkt för inblandning i olyckan. Senare under kvällen tog sig en man till ett sjukhus med skador. Han berättade att han hade varit inblandad i olyckan. Också han greps misstänkt för inblandning.

Polisen har startat en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka, skyddande av brottsling och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

På tisdagskvällen kunde polisen inte ge en närmare bild av den påkördes tillstånd, mer än att personen vårdas på sjukhus.


Stockholm sämst på att sortera matavfall

Slänger du matavfallet rakt ner i soppåsen? Du är inte ensam. Stockholm är sämst bland de tre storstäderna på att sortera matavfall – knappt en femtedel sorteras.
Stadens mål är att 70 procent ska sorteras 2020. Ett ambitiöst mål som hänger på att anläggningen som ska byggas i Högdalen blir klar i tid – vilket den inte ser ut att bli.

Så svarar den ansvarige politikern.


Rapport en matbranch i omdaning

Nu finns tekniken som låter oss köpa överbliven restaurangmat som annars skulle slängas, som gör att vem som helst kan testa sina vingar som kock och sälja hemlagad mat över nätet och som låter oss få skräddarsydda recept baserade på ett blodprov.

– Stockholm är en av kanske tre städer i världen som är bäst lämpade. Vi är galna 
i mat och hälsa, förändringsbenägna och vi är tokiga 
i teknik, säger Johan Jörgensen en förgrundsgestalt inom det som brukar kallas Foodtech.

Han menar att hela matbranschen bara är i början på en jätteomvandling.

Men för fotfolket är det inte alltid så lätt att få det att gå ihop. Vi har träffat några som jobbar inom den nya matbranchen.


Onsdagens väder väntas bli mulet och framåt eftermiddagen eller kvällen kommer det någon regnskur, uppger SMHI.

Strax före sju rullade alla trafikslagen på bra, utan större störningar bortsett från planerade arbeten.