Morgonkollen: Första patienten på Nya Karolinska – och bilist avliden i olycka

I dag flyttar den första patienten in på omtalade Nya Karolinska..
I dag flyttar den första patienten in på omtalade Nya Karolinska..
Morgonkollen söndag: Efter alla avslöjanden – i dag flyttar första patienten in på Nya Karolinska, person avliden i singelolycka – och NK:s julskyltning avtäcks.


Första patienten flyttar in på Nya Karolinska

Skenande kostnader, stundande vårdkaos – och en omdiskuterad upphandling. I dag, söndag, flyttar till slut första patienten in på Nya Karolinska i Solna. Men avslöjandena kring det nya sjukhuset har varit många. Vill du se tillbaka på alla de tunga nyheterna om sjukhuset?  Vi har samlat dem här.

En person avliden i singelolycka

En person i 20-årsåldern skadades så svårt efter en singelolycka längs riksväg 73, mellan McDonalds Sköndal och Skogskyrkogården, att personen senare avled av skadorna.

Bilen, där minst två personer färdades, körde av vägen och rakt in i ett träd. Händelsen inträffade strax efter midnatt.

Den andra personen, också i 20-årsåldern, skadades lindrigt. Fordonet är taget i beslag, och en förundersökning om vållande till annans död är inledd.

bogardsvagen-gubbangen

En 20-åring avled i en singelolycka längs riksväg 73, mellan McDonalds Sköndal och Skogskyrkogården, natten mot söndag.

– Enligt vittnen var det blött och halt vid platsen men det är oklart om det var orsaken. Det handlar i alla fall inte om någon vansinnesfärd, säger Sylvia Oldin vid Stockholmspolisen till TT.

Mordförsök i centrala Stockholm

– Jag har inga uppgifter om det i nuläget.

Ingen har gripits.


NK:s julskyltning avtäcks

Klockan 10.50 i dag avtäcker NK traditionsenligt sina skyltfönster mot Hamngatan. I år har tio barn varit med och tagit fram årets julskyltningen. De har ritat teckningar som NK:s dekoratörer använt i framtagningen av julskyltningens figurer. Även på NK i Göteborg sker avtäckningen i dag.


Och så vädret…

Regnet drar bort under söndagsmorgonen och följs av minskad molnighet.

Under dagen blir det också en del klart, annars mycket moln. I kväll mulnande följt av regn från sydväst. 2-6 grader dag som natt.

Vind omkring syd.

I kväll och i natt sydostlig vind med friska, eller närmast kusten lokalt hårda, vindbyar.