ANNONS

Morgonkollen: Person död efter trafikolycka, skärgårdsläger bjuder på drogdryck – och soligt hela dagen

Avliden man hittad på Kungsholmen, person död efter trafikolycka – och så blir det soligt hela dagen. Här är "Morgonkollen" torsdag 7 juli.
ANNONS

Person död efter att bil börjat brinna

En person omkom under onsdagskvällen sedan en bil kört av vägen, in i ett träd och sedan börjat brinna. Olyckan inträffade i korsningen Fagersjövägen/Örbyleden vid Hökarängen strax före klockan 19. Polis och ambulans kom ut till platsen.

En person var kvar i bilen, som var helt övertänd, det gick inte att ta ut personen förrän det var släckt.

– Enligt våra uppgifter skedde färden i en mycket hög hastighet, rakt in i ett träd, men det är våra första uppgifter, och det är inte alltid de stämmer, säger Albin Näfverberg vid Stockholmspolisen på torsdagsmorgonen.

– Det blir ju ofta bränsleläckage och någon form av kortslutning vid sådana här olyckor, och därav branden, säger Albin Näfverberg.

Vittnet Mikael berättar för Aftonbladet att han någon minut innan olyckan blev omkörd av den aktuella bilen.

– Det gick så jäkla fort. Jag hade precis svängt in i höger fil när bilen kom i vägrenen i så sjukt hög fart. Det var bara en hårsmån från att vi smällde. Några sekunder senare var bilen utom synhåll, men sedan såg jag att samma bil brann lite längre fram, säger han till tidningen.

Skärgårdsläger i Roslagen bjuder på ”drogdryck”

Aftonbladet skriver om att skärgårdslägret ”Inner Evolution Retreat” på Barnens ö i Roslagen bjuder deltagare på den narkotikaklassade drycken ayahuasca.

ANNONS

– Det blir en kraftigt psykotrop substans som kan ge hallucinationer och ett kraftfullt psykedeliskt rus, säger Kai Knudsen, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg till tidningen.

Aftonbladet: Är det farligt?

– Ja. Det kan ge kraftig blodtrycksstegring och ett farligt rus. Du blir helt borta. Särskilt farligt blir det om du kombinerar det med antidepressiva medel, säger han.

Lägrets presstalesperson Hugo Oklander om risken för psykos:

– Jodå, det finns det. Men bara om du har haft psykos förut. Därför är vi väldigt noggranna och ställer frågor till deltagarna. Ibland nekar vi dem, och de får pengarna tillbaka,

Brand i flerfamiljshus i Nacka

Vid 16.23 under onsdagen började det brinna på en lägenhetsbalkong i ett flerfamiljshus i Ektorp i Nacka. 16.45 var polis och räddningstjänst på plats och kunde påbörja släckningsarbetet.

Polisen ersätter kvinnan – efter missen

Polisen i Stockholm missade att kvinnans hår skymde en del av ena ögat på passfotot. Passets äkthet ifrågasattes sedan när hon var ute och reste. Enligt nyhetsbyrån Siren beslutar nu Polismyndigheten att ersätta kvinnan så att hon får kostnaden, 350 kronor, för ett nytt pass betald.

Stort strömavbrott inträffade i södra Stockholm – men åtgärdades

Ett stort strömavbrott inträffade strax efter klockan 14 i södra Stockholm under onsdagen, skriver DN. Enligt Ellevio var över 10.000 hushåll drabbade, framförallt i Västberga, Hägersten och Midsommarkransen.

Vid 18-tiden hade de allra flesta drabbade fått tillbaka strömmen, men vid 22-tiden var det fortfarande ett 50-tal hushåll som fortfarande var drabbade.

Det är enligt DN oklart vad det omfattande strömavbrottet berodde på.

Man misshandlade läkare i Nacka

Vid 14.37 under onsdagen larmades polisen ut till Nacka sjukhus. En patient hade blivit våldsam och sparkat och slagit en läkare. Mannen omhändertogs och fördes till S:t Görans sjukhus för vård.

Avliden man påträffad vid Stadshagens IP

Vid 10.37 på onsdagen påträffades en avliden man i skogen vid Stadshagens IP på Kungsholmen.

Förhör med personer som hittat kroppen hålls i nuläget.

Polisen spärrade av platsen i avvaktan på teknikerna.

Förundersökning om mord har inletts. Enligt polisen tros den avlidne ha varit död ett tag.

Den avlidne personens identitet är inte fastställd. Det är dock en manskropp. Teknikerna har anträffat föremål som kan antas tillhöra mannen och polisen arbetar med att fastställa identiteten för att sedan underrätta anhöriga.

– Den döda mannen låg i skogen. Utredningssidan kan ha identifierat honom nu, men vi har inga personuppgifter i dagsläget här hos oss, säger Albin Näfverberg, informatör vid Stockholmspolisen, på torsdagsmorgonen.

Stoppades i tullen – med 30 000 blöjor

Två personer krävs på dagsböter för smuggling av blöjor, enligt nyhetsbyrån Siren. Det var på Arlanda de två väckte misstankar hos tulltjänstemännen. Efter en kontroll upptäcktes att de bar med sig omkring 30 000 blöjor, enligt strafföreläggandet.

Inte så många inställda operationer som befarat

I slutet av juni stod det klart att samtliga sju akutsjukhus skulle behöva ställa om sin verksamhet för att få den akuta verksamheten i länet att fungera.

365 av 3 060 vårdplatser stängdes på akutsjukhusen i länet.

DN har rapporterat att bristen på sjuksköterskor och vårdplatser gjort att det under onsdagen ställdes in operationer, men när onsdagen var slut hade bara sju av 105 planerade operationer ställts in på Karolinska universitetssjukhuset, skriver tidningen.

Soligt hela dagen i Stockholm

I dag, torsdag, blir det soligt hela dagen med lite stackmoln, och 20-24 grader under eftermiddagen, enligt SMHI. I natt blir det 8-14 grader. Nordvästlig vind, tidvis frisk utmed Upplandskusten

Regnet och skurarna över Götaland har nu dragit bort och det har klarnat upp på många håll i södra och mellersta Sverige.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.