Morgonkollen: ”Samma personer bakom knivrån”

Polisen misstänker att samma personer ligger bakom vågen av knivrån i söderort. Hyresgäster mister rätten till sina hem efter bränder. Barbro Lindgren-utställning öppnar på Junibacken. Och så en den senaste krogtrenden.
Här är morgonens nyheter.

”Samma gärningsmän bakom knivrån”

Polisen misstänker att samma gärningsmän ligger bakom fyra brutala knivrån i söderort, skriver DN. De har under knivhot tvingat sina offer att ta ut pengar ur bankomater. En man har knivhuggits svårt i ryggen. Teorin är att det rör sig om desperata personer som snabbt måste samla ihop pengar. Två rån har skett i Kärrtorp, ett i Björkhagen och ett i Hammarbyhöjden.

Branddrabbade mister rätten till sina hem

Varje år förlorar flera stockholmare sina hyreskontrakt efter bränder. Mitt i har träffat tre drabbade som berättar hur det är att först förlora sitt hem och sedan rätten att någonsin komma tillbaka.

Hälsa på Loranga och Mazarin

Nu kan du kliva in i Max hundkoja och Dollans dockskåp, besöka Loranga, Mazarin och Dartanjangs guldtoalett och titta på tigrarna som finns i garaget. I dag öppnar en Barbro Lindgren-utställning på Junibacken.

Hellsings son debuterar

Lidingöbon Jöns Hellsing går i pappas fotspår och har skrivit sin första bok. Det är en roman om livet i en liten by vid havet i Skottland – en by som Jöns Hellsing faktiskt äger. För Mitt i berättar han om processen att ge ut en bok, vad som händer om man besöker puben i Portnahaven med ett signerat ex av boken och om kärleken till öar.

Ny krogtrend: Sprit som måltidsdryck

Att beställa sprit eller cocktails till maten blir allt vanligare på stans krogar. På Allt om Stockholm finns fler tips, trender och spaningar inför helgen.
LÄS MER: Spriten först och maten sen:

Och så vädret…

Dagen bjuder på växlande molnighet och temperaturer mellan 7 och 12 grader. Vinden blir nordvästlig eller nordlig.