Morgonkollen: Polisen hinner inte med trafikkontroller och smash and grab-kupp

Stockholms innerstad
Polisen hinner inte med fartkontrollerna, smash and grab-kupp i Upplands Väsby och firande av Internationella Flickdagen. Det är några av morgonens nyheter.

Mitt i avslöjar: Polisen hinner inte med fartkontroller

De lokala trafikpoliserna har försvunnit. Och nu syns det i statistiken. Fartkontrollerna hinns inte med och allt färre åker fast för rattfylla i Stockholm. Missa inte Mitt i:s granskning av trafikpolisen.

Smash and grab-kupp i Upplands Väsby

Rånare körde en hjullastare rakt in i en Sibabutik i köpkvarteret Infra City i Upplands Väsby, runt midnatt. Tretton polispatruller kallades dit, men rånarna hann fly innan de kom fram, rapporterar Aftonbladet. Vittnen såg uppemot fem rånare bära med sig saker i säckar genom hålet i väggen. På tisdagsmorgonen var det oklart vad de fått med sig.

Satsning på barn och unga som far illa

Stadshusmajoriteten satsar 79 miljoner kronor på barn- och ungdomsvården i budgeten för 2017, rapporterar DN. Bakgrunden är att antalet orosanmälningar om barn och ungdomar som far illa har ökat kraftigt under de senaste fem åren.

Internationella Flickdagen firas i Stockholm

I dag är det Internationella Flickdagen, grundat av FN för att uppmärksamma flickors rättigheter världen över. I Fryshuset Skärholmen samlas elever från skolor runt om i Stockholm för att lyssna på jämställdhetsminister Åsa Regnér och diskutera flickors rätt till sina kroppar.

Spårväg City når Centralen 2018

Spårväg City ska dras ända fram till Centralstationen och vara klar under 2018. Beslutet klubbas i trafiknämnden den 20 oktober, skriver SvD. 2018 kan alltså den som går av t-banan, tåget eller pendeltåget på Centralen kliva på spårvagnen mot Djurgården därifrån.

Så här blir vädret

Stockholm får mulet väder. Skurar kan komma under morgontimmarna, men sedan blir det uppehåll och chans till songlimtar under dagen. Temperaturen blir 7–9 grader.